Rhodéský ridgeback, chovatelská stanice,

Rhodéský Ridgeback - Rhodesian Ridgeback
Charakteristika plemene
Rhodéský ridgeback pochází z jižní Afriky. Je to vyjímečný pes, jehož nejdůležitějším znakem je hřeben obráceně rostoucí srsti na hřbetě(anglicky ridge). Správný ridge má proti sobě dvě korunky. Jako honící pes je vzhledově velice elegantní, vyvážený, pohyblivý a aktivní. Rhodéští ridgebackové jsou velice inteligentní psi schopni řešit jakékoliv problémy, jsou citlivý, přátelští a při dobré socializaci velice tolerantní. Jejich stavba těla s velmi tuhou svalovinou jim umožňuje vyvinout mimořádnou sílu, rychlost a obratnost. Díky svému pravidelnému běhu, který tak milují se vyznačují velkou krásou a pevným zdravím. Ridgeback miluje společnost a pohyb. Často rád přebírá vlastnosti svých pánečků.

Povaha
Pro správné pochopení tohoto zajímavého plemene je nutné znát jejich povahu. Jsou to psi s dobře vyvinutým smečkovým instinktem. Při komunikaci je velmi důležité rozpoznat jeho signály. Rhodéský ridgeback je velice věrný pes, mimořádně čistotný, neuvěřitelně vnímavý, citlivý a rodinně založený. Jako přírodní plemeno disponuje šestým smyslem před jakýmkoliv nebezpečím - je to ideální ochránce celé rodiny.


Využití
Pes služební, pes obranář, pes lovecký, pes záchranář, agility, coursing, pes rodinný.

Výživa
Správná výživa je velice důležitá pro správný vývoj a růst štěňat. Dostatečně vyvážená strava stejně jako dostatek pohybu a psychický vliv člověka v celkovém důsledku tvoří kvalitu rhodéského ridgebacka. U správné a vyvážené výživě psa vždy musíme dbát na správný poměr bílkovin, sacharidů i tuků. Nezbytnou částí výživy jsou také vitamíny, minerály a vláknina. Není důležité, zda krmíte granulovanou suchou stravou či tradiční domácí připravovanou stravou, ale vždy je nutné dbát na správný poměr všech nezbytných složek stravy.

Vybíráme štěně
Při výběru štěněte vždy vnímejte to, že genetické předpoklady otce i matky mají největší vliv na zdraví, krásu, ale také vlastnosti Vašeho pejska. Je třeba získat co nejvíce informací nejen o zdraví, kráse a povaze svých předků, ale také o chovatelích a prostředí, kde štěňátka vyrůstají. Každé zdravé štěně je šťastné štěně plné pohybu a mazlení. Povahový rozdíl je také mezi psem a fenou.

Výchova
Ridgebak vyžaduje klidné a stálé vedení. Při jeho vedení je nejlepší se řídit citem. Jsou to důvěřiví psi, kteří respektují autoritu a důvěru. Nejdůležitějším nástrojem a jediným účinným nástrojem pro jejich poslušnost je tón Vašeho hlasu, Váš postoj, pohled a příklad. Vyznačují se dlouhou pamětí, takže Vám budou stále připomínat jakékoliv vaše selhání v podobě zbytečných fyzických trestů.

Mezi nejdůležitější období pro úspěšně soužití psa a jeho majitele je tzv. SOCIALIZACE. V tomto období(7-12 týden) je nutné štěňátko seznamovat se vším kolem nás, zejména s jinými psi. lidmi a různými situacemi. Velký vliv na výchovu psa má také původní chovatel, které mu v období tzv. VTISKÁVÁNÍ(do 7 týdnů) dodává pocity bezpečí a jistoty. Zde si štěňátka učí chovat k ostatním psům, učí se žít v hiearchii - ve smečce.

Správná socializace a samozřejmě důsledná výchova ridgebacka jsou nejlepším předpokladem pro výchovu spokojeného a poslušného psa.


Rhodéský ridgeback, chovatelská stanice, Adresa : http://www.ridgeback-ocisfingy.cz/
Kategorie: Zábava, volný čas
Klíčová slova: chovatelská stanice, chovatelské stanice, rhodéský ridgeback, rhodesky ridgeback
Uloženo: 23.12.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde