Vlast - České vlastenecké stránky

Stránky Vlast (Vlastenci.cz - Vlastenectví.cz - Vlast.eu) vznikly v říjnu 2006. Od té doby byly zaplněny řadou informací, které nejsou na internetu na jednom místě a nebo je nelze nalézt vůbec.
Pod stránky Vlast spadá vlastenecké diskusní phpbb fórum, stránky klubu Eliášův plamen, který se především stará o aktualizace a pracuje na dalších projektech jako je slovenská mutace stránek "Vlasť", informační systém "Kolektiv Vlastenců" nebo stránky o první Československé republice.
Stránky Vlast mají sloužit nejen studentům hledajících po informací pro referáty. Slouží všem lidem, kteří se chtějí něco dozvědět o naší historii i současnosti. Naše vlastenectví nachází svůj základ v sokolském a prvorepublikovém demokratickém vlastenectví charakterizovaným osobami T. G. Masaryka nebo A. Eliáše. To jest vlastenectví bez předsudků, nenávistného nacionalismu či dokonce xenofobie a rasismu. Naopak, snažíme se o pochopení a vyzdvižení toho dobrého co česká historie a český národ nabízejí - avšak nezapomínáme že nic není dokonalé!
Velké osobnosti české a československé historie jakými byli například Jan Hus, Jan Ámos Komenský, František Palacký, Miroslav Tyrš, Karel Havlíček Borovský, Božena Němcová, Tomáš Garrigue Masaryk, Milan Rastislav Štefánik, Edvard Beneš, Alois Eliáš, Josef Mašín, Jan Kubiš, Václav Morávek, Josef Balabán, Jozef Gabčík, Antonín Dubček, Milada Horáková, Karel Kryl, Václav Havel a řada dalších, na které se v tomto krátkém výčtu nedostalo.
Nezapomínáme na slavné české sportovce nebo české vědce a vynálezce. Kdo z Vás ví, že mezi české vynálezy patří hromosvod, lodní šroub, kontaktní čočky, kostka cukru, polarograf a že Češi vyvinuli takové věci jako léky proti HIV, stroj na výrobu nano-vláken a mnoho dalšího.
Víte kam až sahala moc Českého království? I to u nás najdete! Víte kde leží Lužice a proč nepatří dnes k České republice? Věděli jste, že Slezsko (dnes součást Polska) patřilo po mnohá staletí k našim zemím? A věděli jste, že první Československá republika vyráběla nejvíce zbraní na světě a že téměř každá 4. zbraň na světě pocházela z Československa? V této době byly Čechy a Morava hodnoceny jako nejvyspělejší země na světě vůbec! Věděli jste, že odpor obyvatelstva v protektorátu Čechy a Morava byl Němci hodnocen jako vůbec největší na všech okupovaných územích?

Chceme lidem ukázat, že není důvod proč se stydět za život v České republice a že naše historie je bohatá a mnohdy bohatší než historie jiných států. Avšak nemyslíme si, že češství je to nejlepší na světě a neexistuje českých chyb a omylů. Naopak, jsme si vědomi toho, že nikdo není dokonalý a na historii se díváme co nejobjektivněji a nezdráháme se informovat i o temných částech naší historie a nebo o "záporných" postavách českých dějin.

Diskusní fórum slouží k debatě nejen o historii, vlastenectví či politice, ale o všech aspektech života. To vše bez předsudků, nadávek a radikalismu.

Přijďte se podívat na naše stránky, které vám poslouží k získání zajímavých a mnohdy praktických informacích o České republice, studenti je ocení při vytváření referátů.
Vlast - České vlastenecké stránky Adresa : http://www.vlastenci.cz/
Kategorie: Vzdělávání­, školství­, věda
Klíčová slova: vlast vlastenectví patrioti patriotismus česká vlajka české symboly vynálezy
Uloženo: 21.12.2008
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1
Hodnocení webu: 1

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde