P.W.I. Institut celoživotního vzdělávání

Naším cílem je poskytovat všem zákazníkům kvalitní informace a služby, ať již se jedná o klientelu firemní, privátní či spolupráci s orgány státní správy.
Nabízíme vzdělání šité na míru, s úrovní garantovanou lektory z řad zkušených odborníků, obohacené o interaktivní formy tréninku.
V oblasti mezinárodních styků přispíváme k rozšíření poznatků o naší zemi a k její profesionální propagaci.
Provozujeme chráněnou dílnu, která poskytuje možnost pracovního a společenského uplatnění handicapovaným spoluobčanům.

Rekvalifikační kurzy

Naše společnost nabízí v současné době celkem 26 rekvalifikačních kurzů akreditovaných MŠMT. Úspěšný absolvent rekvalifikačního kurzu získá kromě dlouhé řady nových vědomostí i certifikát s platností na území celé ČR. Tento certifikát postačuje k získání živnostenského listu v dané profesi, tedy ve vázané živnosti.

Pracujeme interaktivní formou výuky za aktivní účasti zúčastněných
Posluchači pracují individuálně i ve skupinách, trénují modelové situace, řeší případové studie, hrají role, analyzují konkrétní problémy a hledají nova řešení
V průběhu kurzů i po skončení tréninku hodnotí účastníci sami sebe i druhé, lektor provádí hodnocení zvládnutí úkolů a dosažené výsledky v průběhu výuky
na závěr každého kurzu hodnotí účastníci písemně nebo ústně lektory a výukový model
Výběru lektorů věnujeme velkou péči - preferujeme špičkové kvalifikované odborníky s praxí, s pedagogickými zkušenostmi a v neposlední řadě i s entuziasmem a individuálním přístupem k posluchačům
Převážná většina lektorů je vysokoškolsky vzdělaná, pracují na vysokých školách jako pedagogové či vědečtí pracovníci, působí jako konzultanti a trenéři manažerských dovedností a rozvoje osobnosti, jsou odborníci ve své profesi a mají konkrétní specializaci
K základním předpokladům při výběru lektorů patří nejen jejich vědomosti a pedagogické schopnosti, ale i znalost cizích jazyků pro vzdělávání zahraničních klientů


Konzultujte, prosím, s pracovníky Institutu plánovaný vzdělávací program se všemi aspekty (potřeby a cíle školení, téma, termín, počet účastníků, místo konání apod.)
Po společné přípravě podkladů Vám bude připraven návrh školení i s cenovou nabídkou. Školení a tréninky pro firmy se připravují na míru na základě potřeb společnosti a výsledku vstupní analýzy. Firemní školení a tréninky probíhají podle zadání objednatele:

- jednodenní nebo vícedenní školení v pracovní dny
- výukové bloky s delším časovým odstupem
- přímo na pracovišti nebo v prostorách firmy
- v jiné lokalitě (spojeno s relaxací)
- víkendové školení

CHRÁNĚNÉ DÍLNY

Této oblasti věnujeme v současné době mimořádnou pozornost. V březnu 2008 předpokládáme vznik dvou chráněných dílen pod hlavičkou našeho institutu v Mladé Boleslavi. Chráněné pracovní dílny zřizujeme na základě dohody s místním úřadem práce a přizpůsobujeme je pro zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Jedná se o:

· Plně invalidní osoby
· Částečně invalidní osoby
· Osoby uznané jako zdravotně znevýhodněné

Nosným programem našich chráněných dílen původně měla být finální úprava koženkového potahu krytu schránky palubní desky pro vozy Škoda Fabia a Roomster. Zakázku jsme získali po dlouhé řadě jednání se společností FAURECIA ( SAI Automotive bohemia s.r.o).. Naše spolupráce v této oblasti však byla těsně před podpisem smlouvy na základě rekonstrukce příslušného dílu ukončena. Přesto však zájem a vstřícnost této firmy pokračuje i v dalších návrzích a nápadech, které budpou zcela jistě realizovány. Tato firma má eminentní zájem o spolupráci s naším institutem a v současné době prověřuje možnost finanční výpomoci.


Abychom v krátké době zajistili práci pro naši chráněnou dílnu, oslovili jsme další partnery a společnosti, kterými jsou:

· TRW Carr s.r.o. Mladá Boleslav
· ARWIN MERITOR LVS LIBEREC a.s.
· ACL Automotive s.r.o.
· Cadence Innovation s.r.o. (závod Libáň)

Jedná se vždy o zajištění dodávky a subdodávky dílů pro automobilový průmysl. Ve všech případech jde o práci dlouhodobým odbytem, garantovaným na několik let. Tato práce umožní osobám se zdravotním postižením vidinu trvalého zaměstnání. Předpokládaným termínem otevření těchto chráněných dílen pro 30 osob je březen 2008. Tito lidé byli vybráni zhruba ze 120 uchazečů. Vzhledem k nedostatku pracovních příležitostí pro uvedenou skupinu pracovníků, bychom velmi uvítali případné nabídky na další spolupráci, za které tímto předem děkujeme. Vhodnou činností pro handicapované jsou zejména jednoduché montážní práce, či balení výrobků. Po dohodě jsme však připraveni vykonávat i jinou práci dle potřeb zadavatele.

Zadáním práce naší chráněné dílně splníte povinnost zaměstnávat handicapované danou §81 zákona o zaměstnanosti 435/2004 Sb. a ušetříte na odvodech do státního rozpočtu více než 50.000,-Kč ročně za jednoho zaměstnance.

Pro výrobu se nám podařilo získat za velmi výhodných podmínek nebytové prostory, které v současnosti procházejí rekonstrukcí sociálního zařízení, v areálu bývalého masokombinátu v Kosmonosech od společnosti INA MB a.s.

V našich stávajících prostorách (viz sídlo společnosti) úspěšně realizujeme od prosince 2007 spolupráci s mladoboleslavskou firmou ABRASIV a.s. zhruba pro 5 osob se zdravotním postižením. Zajišťujeme montáž a balení tvrdokovových brusných kotoučků.

Na základě požadavků našich potenciálních partnerů pracujeme na získání certifikátu ISO 9001, který bychom měli obdržet na jaře 2008. Všechny uvedené přípravy jsou pro nás, jako neziskovou organizaci, velmi finančně náročné( ISO, rekonstrukce prostor, vybavení, nájmy). Vzhledem k tomu, že se již od září 2007 scházíme pravidelně 1x za 14 dní s klienty se zdravotním postižením a slíbili jsme jim pomoc a především práci, považujeme za nezbytné zřízení chráněné
P.W.I. Institut celoživotního vzdělávání Adresa : http://www.pwi.cz
Kategorie: Vzdělávání­, školství­, věda
Klíčová slova: kvalifikace, rekvalifikace, kurzy, chráněné dílny, tvůrčí dílny, vzdělání
Uloženo: 29.03.2008
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 2.1
Hodnocení webu: 2

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde