Máte problémy s matematikou?

Matematika

je předmět, který se dnes vyučuje na každé základní a téměř na každé střední škole. Od každého z nás se očekává, že disponuje alespoň základními znalostmi z této oblasti. Matematika je jediným vědním oborem, který zasahuje do všech ostatních odvětví. Vzhledem k současnému progresivnímu pokroku v každé oblasti našeho života a k úrovni dnešní vzdělanosti je potřebná více než kdykoliv předtím.
Mnohé pracovní pozice se bez matematických znalostí neobejdou. Každý fyzik, elektrotechnik, informatik, programátor, statistik, ekonom, finančník, pojistný matematik či stavební inženýr potřebuje zvládnout tento obor. Přesto ne každý z nás má matematiku v oblibě. Vyžaduje logické myšlení, schopnost deduktivního uvažování a odvozování jako málokterá jiná vědní disciplína.
Dobrou zprávou pro nás je, že matematiku si dokáže osvojit každý z nás. Vyžaduje to určitou dávku úsilí, trpělivosti a desítky přepočtených příkladů. Pokud má člověk ale odhodlání a je ochoten věnovat jí potřebný čas, dokáže na matematiku vyzrát.
Nejrychlejším a nejefektivnějším způsobem, jak zvládnout matematiku, je doučování. Profesionální a zkušený doučovatel se správným přístupem dokáže vysvětlit učivo způsobem pochopitelným pro každého. Prohloubení, zintenzivnění a zejména srozumitelné vysvětlení učiva je vše co k úspěchu třeba. Student si díky kvalitnímu doučování dokáže zlepšit známku často i o tři stupně. A právě to je hlavní důvod, proč je dnes doučování matematiky vyhledávané ve světě více než doučování jakéhokoliv jiného školního předmětu.
Portál Matematika-a-Pocitace.cz je věnován všem, kteří by rádi v této oblasti uvítali pomoc. Je určen zejména žákům ZŠ a jejich rodičům a také studentům SŠ a VŠ, kteří potřebují pomoc s matematikou nebo s prací na počítači. Věnuje se přípravě na písemky, Maturitu, přijímačky na SŠ a VŠ, reparát a VŠ zkoušku.
Studenti středních škol a gymnázií si mohou otestovat své znalosti přepočítáním maturitních testů z let 2010-2012, základní i vyšší úroveň obtížnosti. Na stránce najdou všechna zadání i řešení těchto testů, pomůcky k maturitě a také katalogy požadavků maturitní zkoušky.
Pro studenty vysokých škol je na stránce přepočtených přes 300 příkladů s detailním popisem řešení. Tyto příklady se věnují nejčastěji se vyskytujícím okruhem na zkoušce z matematiky, od zjišťování definičního oboru funkce, přes limity funkcí až po příklady na aplikaci určitých integrálů.
Pokud student či žák, nebo rodič, potřebuje do hloubky vysvětlit některý příklad, nebo by uvítal pravidelnější přípravu na matematiku, je na stránce možnost dohodnout si online konzultaci přes webkameru. Je možné také dohodnout si pravidelná doučování, které mohou probíhat osobně nebo přes Skype. Konzultace a doučování probíhají se zkušeným doučovatelem, absolventem Fakulty matematiky, fyziky a informatiky UK.


Máte problémy s matematikou? Adresa : http://www.matematika-a-pocitace.cz
Kategorie: Vzdělávání­, školství­, věda
Klíčová slova: doučování, doučování matematiky, doučování z matematiky, matematika, reference
Uloženo: 09.07.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde