esperanto

Co je Esperanto ?
Esperanto je zdaleka nejrozšířenějším z řady umělých jazyků, které byly vytvořeny ve snaze naplnit myšlenku neutrálního mezinárodního pomocného jazyka. Tato idea – jejímž kořenům a vývoji se věnujeme v rubrice Historie – vycházela z představy, že lidé budou v mezinárodních stycích používat jediný, na základě racionálního plánu uměle vytvořený jazyk. Ten by měl mít jednoduchou, zcela pravidelnou gramatiku, aby se jej každý mohl snadno naučit. Nijak by nepotlačoval jazyky národní, sloužil by naopak k ochraně jazyků malých národů.

Proč se v dnešní době učit esperanto?
Je to velmi jednoduchý jazyk, asi šestkrát jednodušší než průměrný národní jazyk. A jeho naučením můžete získat přátele po celém světě - již několik milionů lidí umí esperanto !

Web poskytuje veškeré informace o esperantu, které budete potřebovat (historie, doporučené učebnice, vlídná komunita ). Ovšem není vyveden v příliš hezké grafice, na pozadí jsou poměrně nevzhledné obrázky a celkově poměrně špatná navigace. Ale svůj účel web plní, takže vám jej mohu jen doporučit.
esperanto Adresa : http://www.esperanto-praha.net/
Kategorie: Vzdělávání­, školství­, věda
Autor: Jont
Klíčová slova: esperanto
Uloženo: 19.12.2006
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 2.5
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde