Pomaturitní studium jazyků

Letos budou opět odmítnuty spousty zájemců o studium na vysokých školách. Volný čas, který zájemci o vysokoškolská studia tak nedobrovolně získali, však nemusí promarnit čekáním na úřadu práce. Pomaturitní studium je otevřeno nejen středoškolákům.
Jedná se o jednu z nejčastějších alternativ studia, kterou volí studenti i dospělí, kteří se nedostali na státní vysokou školu. Ve svém rozhodnutí mají celkem jasno: o soukromé vysoké škole neuvažují, nechtějí začít studovat ani vyšší odbornou školu, do zahraničí se jim to zdá daleko...zůstává tedy možnost zdokonalit se v cizím jazyce prostřednictvím jazykové školy.

Studium


Jednoleté denní pomaturitní studium má všechny náležitosti řádného denního studia a je uznáno MŠMT ČR, z čehož vyplývá i hlavní výhoda: zachování statutu studenta se všemi sociálními výhodami. Nejedná se totiž o klasické jazykové kurzy, i když i zde se (jako v semestrálních kurzech) učí převážně angličtina.

Doba výuky


Výuka na jazykové škole probíhá od září do června v průměru 20. hodin týdně, na některých školách je ale možnost až 34. hodin, v závislosti na typu zvoleného studia. Záleží přitom na vás, zda se rozhodnete tento čas věnovat intenzivnímu studiu jednoho jazyka, či zda chcete vedle hlavního studovat i jazyk druhý, vedlejší. Při volbě druhé možnosti se buď oněch 20 hodin rozdělí (např. 16 hodin hlavního jazyka + 4 hodiny vedlejšího), nebo si několik hodin dalšího jazyka připlatíte.
Při nástupu ke studiu se většinou nekonají žádné přijímací zkoušky, pouze rozřazovací testy, na základě kterých jsou studenti rozděleni do skupin dle své úrovně.
Pokrok studentů

Forma výuky


Na většině jazykových škol vyučují jak lektoři - rodilí mluvčí, tak Češi.
Tato kombinace je pro studenty velmi výhodná, rodilý mluvčí vede například konverzační hodiny a hodiny s českým kantorem jsou zaměřeny na gramatiku.
Výuka pomaturitního studia není zaměřena pouze na teoretický výklad, velký důraz je kladen i na schopnost reagovat v běžných situacích, dobré komunikační schopnosti a schopnost improvizace. Forma výuky je zpravidla zajímavější a záživnější než jsme zvyklí ze ZŠ či SŠ, je často obohacena o řadu her, scének, audio vizuální projekci atd.
Současná nabídka jazykových škol je široká po celé republice. Vyučovány jsou obvykle angličtina, němčina, často také francouzština a španělština, ale i jiné, méně běžné jazyky jako norština. Zdá se, že stačí si dobře vybrat a je vyhráno.


Pomaturitní studium jazyků Adresa : http://www.anglictina-on-line.cz/anglicky-rozcestnik/studium-a-vyuka-anglictiny/pomaturitni-studium-anglictiny/
Kategorie: Vzdělávání­, školství­, věda
Klíčová slova: pomaturitní studium jazykové školy,jazykové kurzy,angličtina
Uloženo: 24.12.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde