Talnet - Online k přírodním vědám

Vzdělávání mladých lidí je problémem každé rozvíjející se společnosti. Talentované děti nejsou vždy jen radostí a ne vždy je možné je uspokojit obvyklou cestou školní docházky. Pro zpestření jejich života - a nejen jejich, ale i jejich rodičů, jsou připraveny online kurzy na vysoké úrovni, které děti jistě nadchnou.

Talnet: Projekt zaměřený na vzdělávání talentovaných žáků a studentů.
"Práce s talentovanými studenty během vyučování ve škole jistě není jednoduchá, pro individuální přístup k talentovaným jedincům nebývá v předmětech čas a ani prostor. Talnet se může stát pro studenta potřebným zdrojem aktivit, na které se ve školním vyučování nedostává času. Váš talentovaný student, který bude v Talnetu rozvíjet činnost v rovině svých schopností, se může zpětně stát obohacením pro svou třídu i pro Vaši výuku," vzkazuje vedení Talnetu učitelům.

Několik příkladů toho, co na webu najdete
Není to jen "web", je to úvodní brána do světa vědění a klidného spaní vašich dětí. Péče o nadané studenty je totiž nutná brát vážně, ale také s láskou. Na příkladu Talnetu je to splněno dvonásob. Studenti nemají díky Talnetu žádné výhody či nevýhody dle svého bydliště; nezáleží na tom, zda vaše nadané dítě skáče po hrušních nebo strechách panelových domů. Vše probíhá online, v komunitě stejně zapálených vědátorů, avšakl díte stále zůstává v kontaktu "s reálným světem". Nejde tak o "elitářství", což bývá občas specializovanému školství vytýkáno. "Hlavními aktivitami Talnetu jsou tzv. T-kurzy," vysvětluje koordinátor projektu, "Probíhají převážně online formou. Kurzy začínají úvodním prezenčním soustředěním v září a skládají se ze čtyř výukových bloků. Na podzim probíhá první kolektivní výukový blok a následuje blok věnovaný individuální práci žáka na seminární prací pod vedením instruktora, její online obhajobě před spolužáky. Na společném zimním soustředění v únoru prezentují své práce před plénem. Jarní výukový blok probíhá podle shodného schématu jako na podzim. T-kurzy končí společným třídenním letním soustředěním v červnu."

Navíc, studenti se mohou účastnit také T-Exkurzí, které rozšíří jejich obzory v praxi: "Mimo to jsou účastníkům kurzů a jejich přátelům (zájemcům) nabízeny exkurze na odborná a vědecká pracoviště, či laboratoře s online podporou, tzv. T-exkurze. T-exkurze jsou zaměřené na badatelskou činnost dětí a prezentace výsledků v bezprostředním kontaktu s odborníky, specialisty z pracovišť," uvádí dále web.

Na závěr
Na stránkách Talnetu naleznete mnoho zajímavého. Ať již máte či nemáte nadané dítě, neházejte odkaz do žita, nýbrž do adresového řádku a pojďte se podívat, co je v Talnetu nového. Přinejmenším i zvědavý malý velký dospělý se pobaví v knize hostů nad všetečnými otázkami návštěvníků, na něž odpovídají sami studenti Talnetu. A život je přece tak krásná procházka přírodní - vědou.
Talnet - Online k přírodním vědám Adresa : http://talnet.cz
Kategorie: Vzdělávání­, školství­, věda
Klíčová slova: talnet, vzdělávání, online, věda, fyzika, student, nadaný, budoucnost,
Uloženo: 18.09.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde