Jak vybrat správný cyklotrenažér?

Milujete sportovní jízdu na kole? A znáte už cyklotrenažér? Pokud ne, určitě ho vyzkoušejte. Usednout na něj můžete v případě špatného počasí, během zimních měsíců i ho využít jako alternativu právě k jízdnímu kolu nebo k rotopedu. Kde se tedy s cyklotrenažérem můžete setkat? A proč si ho pořídit i do své domácnosti?

Cyklotrenažér se jinak označuje také jako indoortrenažér či spinningové kolo. Jedná se o trenažér, který simuluje sportovní jízdu na kole. Šlapáním zvyšujete svou fyzickou kondici, provádíte kardio pohyb a zároveň posilujete problémové partie stehen a hýždí. Nutno říci, že cyklotrenažér je vhodný pro lidi, kteří cyklistiku vnímají sportovně. Pokud hledáte spíše rehabilitační kolo, určitě sáhněte pro rotopedu, na kterém jízda není tak rychlá a podporuje více spalování tuků než budování svalů. Ačkoliv poslední aspekt závisí i na tom, v jakém pásmu tepové frekvence se pohybujete.
Zhubněte na cyklotrenažéru

Máte problémy s váhou a řešíte, zda se dá jízdou na cyklotrenažéru zhubnout? Pak věřte, že určitě ano. Ne nadarmo se velké oblibě těší i spinningová centra a fitka, ve kterých si na těchto kolech můžete zajezdit. Optimální je na cyklotrenažéru jezdit dvakrát až třikrát týdně, minimálně po dobu 30 minut. Během prvních dvaceti minut své tělo totiž jen zahříváte. Chvíli trvá, než začne spalovat tuky. Cvičte přibližně dvě hodiny po jídle a držte se do 70 % své tepové frekvence.

Pořízení cyklotrenažéru



Na cyklotrenažéru si můžete zajezdit nejen ve fitku. Nechcete platit drahé vstupné a trávit čas na cestě do fitness centra? Pokud preferujete cvičení v pohodlí svého domova, pořiďte si cyklotrenažér do své ložnice nebo do obývacího pokoje. Hodí se nejen pro milovníky cyklistiky. Pro udržení kondice i tvarování těla je potřeba rozmanitý pohyb, který zatěžuje všechny svalové partie. Cyklotrenažér je vhodný i pro lidi s nadváhou. Jízda na kole je velmi přirozená a šetří vaše klouby.
Při pořízení bude pravděpodobně i jedním z aspektů, které budete řešit, cena cyklotrenažéru. Levnější trenažéry zakoupíte již s cenou kolem 5000 Kč, střední třída stojí 12 - 20 000 Kč a kvalitní špičkové cyklotrenažéry pořídíte za ceny od 25 000 Kč. Mějte na paměti, že se jedná o dlouhodobou investici. Cyklotrenažér vám vydrží bez problémů funkční mnoho desítek let.

Další cvičení k cyklotrenažéru



Na cyklotrenažéru zapojíte především spodní část těla. Proto je dobré si kromě trenažéru pořídit i činky, posilovací gumičku nebo hrazdu. Ideální volbou jsou činky s kotouči, jejichž hmotnost si můžete vždy přizpůsobit své fyzické kondici. Můžete je využít na posilování nejen bicepsu a tricepsu, ale i na zapojení břišních a hýžďových svalů.
Váha činek se pohybuje od půl kila až do několika desítek kilogramů.

Pro více informací navštivte www.cyklotrenazer.cz

Jak vybrat správný cyklotrenažér? Adresa : http://www.cyklotrenazer.cz
Kategorie: Sport
Klíčová slova: cyklotrenažér, cyklotrenažéry, činky
Uloženo: 06.01.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde