Snowkiting – buďte připraveni na zimu!

Především je nutné si uvědomit, že powerkiting obecně může být pro nezodpovědné uživatele velmi nebezpečný. Tento sport je možné provozovat buďto jako pohodové vyžití na sněhu bez používání vleků a přeplněných sjezdovek nebo jako čistě adrenalinový sport – záleží jen na vaší volbě. Abyste se dokázali správně rozhodnout, je potřeba získat znalosti o zásadách správného ovládání kita, volby jeho velikosti podle aktuálních podmínek a vašich zkušeností, bezpečnosti, meteorologii atd.
Nejlepším začátkem je absolvování alespoň základního kurzu snowkitngu. Nabídka na internetu je dnes velmi rozsáhlá a pro nezasvěcené může být těžké se v ní orientovat. Nabízíme proto několik rad, které by Vám mohly pomoci se lépe zorientovat.
Předně bychom doporučili vyhýbat se „masovým“ kurzům, nabízeným dnes pře různé slevové portály. Snowkiting je sport individuální, a proto i přístup instruktorů a kitové školy by měl tomuto zaměření odpovídat. Je určitě rozdíl, jestli budete ve skupině deseti nadšených budoucích snowkiterů s jedním instruktorem a jedním – dvěma kity, nebo se budete střídat o kita ve dvojici s individuálním přístupem instruktora. Dalším důležitým vodítkem může délka praxe kitové školy a zkušenosti instruktorů, případně úroveň kitového vybavení v kurzu a také zázemí snowkitové školy.
Jednou z možností, která splňuje výše uvedené předpoklady, je výběr snowkitových kurzů na webu www.SportWings.cz. Tato škola se zázemím kamenné prodejny s vybavením pro snowkiting a další outdoorové sporty navíc nabízí nejdelší praxi v provozování kitové školy u nás. Je možné volit z různých úrovní kurzů, které garantují využití zvolených služeb.
Pokud využijete tyto doporučení, budete úspěšným absolventem kurzu a budete se chtít snowkitingu věnovat, budete potřebovat odpovídající vybavení. Je možné využívat buďto služeb půjčovny kitového vybavení, nebo si pořídit vlastní snowkitové vybavení. Na www.SportWings.cz naleznete také nejširší nabídku vybavení různých značek a kontakt na prodejnu, kde vám vyberou vybavení přímo podle vašich požadavků. Součástí nabídky je také možnost „otestování“ kitů, použité vybavení a různé akční ceny.
Nezbývá než popřát všem novým zájemcům o snowkiting dobrou volbu školy a vybavení, dobrý vítr a dobrý sníh!















Snowkiting – buďte připraveni na zimu! Adresa : http://www.sportwings.cz/
Kategorie: Sport
Klíčová slova: kurzy snowkitingu, škola snowkitingu, kite kurzy, snowkiting, snowkity, kite, ři
Uloženo: 27.10.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde