Letos nás čekají olympjské hry v Londýně

Už jste slyšeli, že letos se bude konat další obrovská sportovní akce? Že ne? Tak vězte, že to není nic jiného, než olympijské hry , tentokráte v Londýně.

Olympijské hry se konají od 27 července do 12. srpna a účastníci se utkají ve 26 sportech. Mezi účastněnými bude dokonce 144 zemí, což je nový rekord.

Proč zrovna letos v Londýně? O tom se rozhodovalo už v roce 2005 při příležitosti 117. zasedání Mezinárodního olympijského výboru v Singapuru , kde ve finále porazila horkého favorita Paříž.

Díky olympijským hrám můžete shlédnout až 26 sportů, rozdělených do 39 disciplín. Dva sporty se bohužel oproti minulým hrám na seznamu neobjeví, a to baseball a softball. Olympijské hry budou vrchol sportovní sezóny.

Co se týče sportovišť, tak olympijské hry nabízí využití jednotlivých sportovních stánků i po skončení her. Jedná se o kombinaci zrekonstruovaných a nově postavených sportovních center, které čeká i poolympijská budoucnost.

Většina komplexů je umístěna v těsné blízkosti Londýna, kde jsou rozděleny do tří zón. První z nich je Olympic Zone na východě Londýna poblíž Stratfordu. Tam můžete najít Olympijský park Královny Alžběty či Olympijský stadión. Další dvě zóny jsou River zone a Central zone.

Pro více informací navštivte web olympijskehry2012.cz, kde jsou olympijské hry každý de v drobnohledu a máte všechny informace po ruce.
Letos nás čekají olympjské hry v Londýně Adresa : http://olympijskehry2012.cz/
Kategorie: Sport
Klíčová slova: olympijské hry
Uloženo: 10.03.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde