Zimní sporty na horách – lyžování

Zima klepe na dveře a vy se jistě rádi vydáte na hory, kde již teď můžete najít buď technický, nebo přírodní sníh. Co by to však bylo za zimu, kdybyste nevyzkoušeli svoje lyže. Ty by měli být kvalitní a pro každého kupovány individuálně.

Lyže byste měli vybírat podle toho, zda se chcete věnovat sjezdovému nebo běžeckému lyžování. Věnovat pozornost byste však měli nejen výběru lyží a bot, ale i celkovému lyžařskému vybavení, které vás bude chránit před vlivy nepříjemného počasí, které se hlavně na horách mění z hodiny na hodinu.

Rozhodnete-li se pořídit si sjezdové lyže, nezanedbejte výběr obuvi. Lyžáky jak se těmto botám říká, by měli být pohodlné, ale zároveň pevné. Velikost by měla být větší, aby byl umožněn naším nohám pohyb, který zajistí správné prokrvení končetin a tím teplo.

Větší lyžáky nám i umožní vzít si do nich silnější ponožky, popřípadě dvoje ponožky na sobě. Chcete-li si pořídit běžecké lyže, měli byste vědět, že by měli být oproti sjezdovým lyžím delší. Co se týče velikosti bot, ty by vám měli sedět přesně, aby neměli tendenci při jízdě sklouzávat z nohy.

Běžecké lyže jsou vhodné i pro naše nejmenší členy domácnosti. Vaše děti se na nich naučí nejen správně držet tělo, ale zároveň zjistí jak se na lyžích pohybovat. Běžky se tak mohou stát skvělým základem pro sjezdové lyžování v pozdějším věku.


Zimní sporty na horách – lyžování Adresa : http://www.lyze-snowboardy.com
Kategorie: Sport
Klíčová slova: lyže, lyzáky, běžecké lyže
Uloženo: 24.11.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde