Technologie lyží značky Blizzard

Je to i díky speciálním technologiím, které mají za úkol především usnadnit lyžaři jízdu například redukováním negativních vibrací, umožněním maximálního přenosu sil na hrany a mnoha dalšími funkcemi.

Několik zásadních technologických vychytávek si představíme.

Side Wall – boční hrany konstrukce lyží

Spolu s IQ systémem vázání dosáhnete precizního přenosu sil na hrany lyží. (IQ je vůbec prvním systémem vázání, který spojuje lyži a vázání v jeden homogenní celek. Kolejnice, ke které je zbytek vázání připevněn, je přímo součástí lyže.)

FULL Side Wall
Tento typ konstrukce se používá především u závodních lyží nebo u vyšších modelů sportovních lyží Blizzard. Fenolová boční hrana, která je umístěna po celé délce lyží, zajišťuje vysokou torzní pevnost (termín torze značí překroucení nebo otočení – v tomto případě překroucení lyže). Díky fenolové hraně dosahují sjezdové lyže Blizzard při jízdě lepšího tlumení a přenos sil na hrany je opravdu precizní.

PARTIAL Side Wall
Střední třída Side wall. Tento typ konstrukce se objevuje především u sportovních lyží střední třídy, tzn. u lyží, které jsou určeny pro aktivní, pokročilé lyžaře. Tito lyžaři sice nedosahují tak vysokých rychlostí jako závodníci, ale jejich zkušenosti jim umožňují preferovat jízdu střední rychlostí. Fenolová hrana je u tohoto typu konstrukce použita částečně – ne po celé délce hrany. Lyže mají optimální torzní pevnost, tlumení i přesnější přenos sil na hranu.

CAP Side Wall
Technologie určená pro sportovní a převážně rekreační lyže Blizzard. Rozdílem oproti PARTIAL Side Wall a FULL Side Wall je chybějící fenolová hrana. Použit je 3D CAP profil, který zaručuje torzní pevnost, optimální průhyb a přesný přenos sil na hranu těm lyžařům, kteří preferují střední nebo nižší rychlost jízdy. CAP Side Wall plně vyhoví i začátečníkům.
Technologie lyží značky Blizzard Adresa : http://www.blizzard.cz/eshop/
Kategorie: Sport
Klíčová slova: lyže Blizzard, sjezdové lyže Blizzard, lyžařské vázání Blizzard
Uloženo: 12.10.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde