Internetový marketing

Internetový marketing je klíčem k úspěchu na internetu


Internetový marketing je klíčem k úspěchu na internetu. Většina obchodů se dnes odehrává online. Mít webové stránky ale zdaleka nestačí. K úspěchu na internetu je potřeba mnohem více. Internetový marketing rozhoduje o tom, zda na internetu uspějete nebo ne.

Internetový marketing - deset kroků k úspěchu


Přehledný web

Přehledné a kvalitní webové stránky, které mají poutavý design tvoří základ internetového marketingu.

Kvalitní obsah webu

Kvalitní obsahu webu je důležitý nejen pro návštěvníky, ale také pro SEO.

Web, který generuje zisky

Generování zisků je ve většině případů hlavní prioritou, kvůli které je pro většinu firem internetový marketing důležitý. Pokud zajišťujete internetový marketing pro e-shop, ujistěte se, že je e-shop přehledný, bezchybný, rychlý a zajistěte co nejvyšší konverzní poměr. Pokud děláte internetový marketing pro firemní web či katalog, ujistěte se, že je na webu poptávkový formulář, který Vám zajistí získávání kontaktů či poptávek. Sebelepší internetový marketing pro web či e-shop, který neumí generovat zisky, je zbytečný.

SEO

Internetové vyhledávače Seznam, Google, Centrum, Altavista, Yahoo nebo například Bing a další přidělují jednotlivým webovým stránkám pořadí a pouze bezchybné SEO umí zajistit, aby právě Vás nabízely přednostně před konkurencí.

Public relations

Komunikace se zákazníky je velmi důležitá. Public relations zahrnuje techniky a nástroje, pomocí kterých firma buduje a udržuje vztahy se svým okolím a s veřejností. Důležitou vlastností PR je obousměrnost komunikace, kterou umožňuje, na rozdíl například od reklamy.
Public relations zahrnuje například sdělování informací potenciálním zákazníkům ve snaze podpořit prodej či udržet nebo zlepšit reputaci. Získáváním zpětné vazby od zákazníků je následně monžné upravovat a vylepšovat metody a techniky prodeje a komunikace.
Public relations lze v rámci internetového marketingu využít například pro komunikace s médii odesíláním tiskových zpráv, komunikaci se zákazníky prostřednictvím e-mailových zpráv, publikování firemního blogu atd.

Direct marketing

Direct marketing je způsob marketingové komunikace, při které se oslovují zákazníci přímým adresním oslovením, v rámci internetového marketingu například formou e-mailových zpráv.

Marketing v sociálních sítích

Nejvíce času dnes lidé tráví na internetu v sociálních sítích. Jenom na Facebooku jsou dnes přes dva miliony Čechů.
V rámci internetového marketingu je možné například vytvoření placené reklamní kampaně na Facebooku, vytvoření Facebook stránky a psaní zajímavého obsahu pro tuto stránku, založení profilu na Twitteru, vytvoření vlastního Youtube kanálu, založení firemního účtu na LinkedIn.

Virální marketing

Virální marketing se může stát velmi efektivní metodou jak propagovat nějakou službu či produkt. Obecně tento druh marketingu nabízí řadu možností jak dosáhnout předpokládaného cíle. Jeho podstatou je využití samotných uživatelů tak, aby sami dále šířili danou informaci.

Reklamní aktivity

Reklama na internetu a její nástroje se podle svého účinku rozdělují na dva základní typy. Brandová reklama, ksou zastupuje zejména bannerová reklama. A výkonová reklama, což je reklama placená za proklik (PPC, Facebook), cílená na vybraná klíčová slova (AdWords, Sklik).

Podpora prodeje

Hlavním nástrojem, který internetový marketing nabízí pro podporu prodeje jsou vyhledavače zboží. Jde o služby, které vyhledávají mezi výrobky zaregistrovaných e-shopů a umožňuje je řadit například dle ceny. Mezi nejduležitější služby v této oblasti je server heureka.cz a zbozi.cz. Do skupiny Podpora prodeje lze zařadit reklama ve vyhledavačích, tj. PPC systémy. Déle také například advergaming či pořádání soutěží.

Internetový marketing Adresa : http://www.starm.cz
Kategorie: Reklama, propagace
Klíčová slova: internetový marketing, seo, marketing
Uloženo: 24.01.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde