Stínící technika

Žaluzie je možné ovládat buď manuálně, nebo s využitím elektrických zařízení, které jsou schopny reagovat na intenzitu slunečního záření, či větru a nastavovat tak polohu a sklon žaluzií. Pro koncového spotřebitele je tak zajištěn maximální komfort bez potřeby manuálního zásahu.
Je zřejmé, že intenzivní sluneční záření a ostrý vítr mají podstatný vliv na životnost venkovních žaluzií. Proto se jistě vyplatí investovat do kvalitních materiálů s dlouhou životností, které dlouhodobě odolávají venkovním vlivům. Co se týče využití venkovních žaluzií, tak venkovní žaluzie je možné použít prakticky všude – jak v rámci rodinných domků, tak např. v rámci výrobních hal či administrativních budov.

Lamely venkovních žaluzií je možné objednat v různých barevných odstínech, stejně jako vodící lišty, držáky vodících lišt a krycích plechů. Samotné venkovní žaluzie jsou pak následně montovány přímo na okno, fasádu domu či do předem připraveného otvoru pod fasádou. Poslední způsob pak označujeme jako fasádní žaluzie.
V rámci stínící techniky, resp. protisluneční ochrany se můžeme také setkat s markýzami. Tato protisluneční ochrana dokáže účinně zastínit terasy, balkony a vytvořit tak příjemné podmínky pro příjemné posezení ve stínu. Markýzy nacházejí uplatnění také nad výkladními skříněmi, kde chrání vystavené zboží před sluncem a jeho zářením a zároveň tak zákazníkům zajišťují příjemnou prohlídku zboží. Markýzy také poměrně výrazně zlepšují designový efekt a vzhled obchodních domů, restaurací a rodinných domů. Zajímavou možností využití markýz jsou reklamní plochy, kde mohou posloužit jako zajímavý propagační artikl.
Stejně jako u žaluzií, tak i u markýz je možné ovládat buď manuálně, nebo s využitím elektroniky, která je schopna reagovat na venkovní vlivy, tedy automatiky reagovat na slunce či povětrnostní situaci a plynule samostatně dle situace nastavovat markýzu.
Žaluzie a markýzy je možné vybírat ze široké škály, jednotlivé varianty se pak liší konstrukcí, způsobem ovládání, barevným provedením a především parametry odstínění.

Stínící technika Adresa : http://www.nevapv.cz/
Kategorie: Reklama, propagace
Klíčová slova: žaluzie, markýzy, venkovní žaluzie
Uloženo: 21.06.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde