Průvodce affiliate programy

Affiliate marketing je druh reklamy, který funguje na provázanosti prodeje služeb nebo produktů s reklamní kampaní. Webmaster je zde placen za určitou akci, obvykle objednávku, registraci, případně i pouhé kliknutí.

Reklamní banner či textový odkaz vloží webmaster na své stránky a výše zisků spočívá prakticky v tom, kolik peněz návštěvníci, kteří klikli na reklamu, vydělají provozovateli affiliate programu. V ČR a na Slovensku je tato forma reklamy velmi populární a to jak mezi webmastery, tak i mezi poskytovateli tohoto druhu reklamy. Jak jinak si vysvětlit, že je u nás více affiliate programů než v o mnoho větším Německu a to i včetně affiliate programů spravovaných v affiliate sítích?

Z nabídky českých a slovenských affiliate programů naprostá většina využívá provizní systém. Obvyklá provize za úspěšnou objednávku je mezi 5% a 15% z celkové částky zaplacené zákazníkem za zboží, v případě služeb lze nalézt i takové affiliate programy, které platí 50% i více. Důležitý je prodej, není problém vyrobit zboží nebo poskytnout službu. Mnohdy je pro internetové obchody těžší ve velké konkurenci sehnat zákazníky, a pokud jim je seženete, rádi vám za to dají provizi. Částky, vyplácené v affiliate programech mnoha českých firem jsou i v řádech stovek tisíc Kč za měsíc. Např. Invia již partnerům vyplatila téměř 12 000 000 Kč, Provizni-System přes 7 000 000 Kč, a to jsou jen 2 firmy z více než 500 z ČR a Slovenska.

Při výběru vhodného affiliate programu dbejte na to:
- aby se hodil k tématu vašeho webu,
- nabízely se atraktivní výrobky či služby,
- měl dobré provize či fixní platby za prodej či registraci,
- neměl přehnaně vysoké výplatní minimum,
- neměl špatnou pověst mezi webmastery.

Affiliate programy jsou také vhodné, pokud nechcete kvůli povinnosti být plátcem DPH využívat Google Adsense a další zahraniční firmy z EU. Vybrat si můžete mezi 400 českými partnery a nemusíte každých čtvrt roku řešit přiznání k platbě DPH.

Najít vhodný affiliate program můžete např. na http://1affiliate.cz/, kde je k dnešnímu dni 406 českých a 121 slovenských affiliate programů. Ideální jsou takové, které se přímo hodí k tématu vašeho webu. Klidně si jich porovnejte více. Vybírat můžete dle kategorie, země a dalších vlastností. Můžete si např. určit, že hledáte české affiliate programy na prodej bot. Své zkušenosti můžete také napsat do komentářů jednotlivých affiliate programů a přidat jejich hodnocení.
Průvodce affiliate programy Adresa : http://1affiliate.cz/
Kategorie: Reklama, propagace
Klíčová slova: Affiliate,Affiliate programy,Partner,Partnerské programy,Webmaster,Propagace,Pen
Uloženo: 19.05.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde