Komíny HELUZ

Tyto tvarovky zajišťují především vysoký tepelný odpor oproti běžným materiálům komínového pláště, čímž se výrazně snižují tepelné ztráty objektů komínovým tělesem.

Broušené cihelné komínové tvarovky spojované lepidlem zajišťují vysokou přesnost zdění a šetří čas výstavby. Již není nutné vyrovnávání každé vrstvy při zdění komínového tělesa, čímž se zvyšuje rychlost výstavby a ušetří se až 50% času oproti jiným systémům. Komínové tvarovky se navíc do lepící malty namáčejí, a to jak ložnou spárou, tak i perem a drážkou, což vede k nanesení optimální vrstvy lepidla na tvarovku.

Výhodou komínových systémů HELUZ je i jejich velmi snadná montáž formou stavebnice. Veškeré komponenty našich komínů jsou vyrobeny tak, aby do sebe přesně zapadaly a zajistily tak vzájemnou součinnost. Při stavbě tak nejsou potřeba žádné speciální zdící přípravky.

Komínové systémy HELUZ jsou také velmi variabilní. Z cihelných komínových tvarovek je možné postavit komínové těleso s libovolným počtem průduchů při libovolné kombinaci průměrů a typů vnitřních vložek. Jsme tedy schopni dodat zákazníkovi unikátní komínové těleso vhodné pro všechny stavby a pro všechny typy spotřebičů a druhy paliv.

Nezanedbatelná je i komplexnost našich systémů od paty až po nadstřešní část. Dodávky obsahují veškeré prvky a příslušenství, které jsou pro správnou funkci komínu nezbytné.

Komíny HELUZ také vynikají velmi vysokou kvalitou a splňují požadavky evropských norem, na základě čehož nám byly uděleny příslušné certifikáty. Kvalitu systémů deklaruje i poskytovaná záruka – 30 let na systémy HELUZ KLASIK a HELUZ MULTI a 15 let na systém HELUZ PLYN.
TYPY CIHELNÝCH KOMÍNOVÝCH SYSTÉMŮ HELUZ
Komín HELUZ KLASIK

Jedná se o třísložkový komínový systém se zadním odvětráváním, které zajišťuje optimální funkci komínu. Je tvořen broušenou cihelnou tvarovkou obvodového pláště, tepelnou izolací a šamotovou vložkou o délce 500 mm pro odvod spalin. Tento systém je vhodný pro všechny druhy paliv a všechny druhy spotřebičů s přirozeným odvodem spalin tzn. Pro spotřebiče na tuhá paliva. Je určený pro atmosférický provoz. Šamotové vložky komínu se dodávají o vnitřním průměru 160 a 200 mm.

Komín HELUZ MULTI

Tento třísložkový (v případě plynných a kapalných paliv pouze dvousložkový) komínový systém je vhodný pro všechny typy spotřebičů a všechny typy paliv. Skládá se z broušené cihelné tvarovky obvodového pláště, tepelné izolace a izostatické keramické tenkostěnné roury, která slouží pro odvod spalin (výstupní teplota spalin pro plynná a kapalná paliva nesmí překročit 200°C). Zároveň svou konstrukcí umožňuje i přívod vzduchu ke spotřebiči. Tenkostěnné izostatické roury navíc vykazují extrémní odolnost vůči agresivním kondenzátům, výkyvům teplot i povětrnostním vlivům. Vnitřní vložky komínu se dodávají o vnitřním průměru 140, 160 a 200 mm.

Komín HELUZ PLYN

Jedná se o dvousložkový komínový systém určený pro spotřebiče na plynná a kapalná paliva, a to jak v přetlakovém, tak i podtlakovém provozu. Výstupní teplota spalin však nesmí přesáhnout 120°C. Systém se skládá z broušené cihelné tvarovky obvodového pláště a plastové komínové vložky, která vykazuje extrémní odolnost vůči agresivním kondenzátům, UV záření a vysokou tepelnou stálost. Díky speciální konstrukci ukončovací hlavice odkouření je zajištěn přívod vzduchu ke spotřebiči i odvod spalin jedním komínovým tělesem. Plastové vložky systému HELUZ PLYN se dodávají o vnitřních průměrech 80, 110, 125 a 160 mm.

Pro více info navštivte web komíny-HELUZ.cz.
Komíny HELUZ Adresa : http://pr-web.cz/bydleni/kominy/
Kategorie: Průmysl, zemědělství­, výroba
Klíčová slova: komín, komíny, Heluz
Uloženo: 07.10.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde