Jak uspět při hledání práce

Možná nejrychlejším a nejjednodušším způsobem v první chvíli je oslovit vaše známé nebo rodinné příslušníky. Mohou vědět o vhodném pracovním místě právě pro vás. Mohou vám poskytnout referenci, doporučit vás svému šéfovi jako vhodného kandidáta na nové pracovní místo. Také můžete zkusit kontaktovat bývalé kolegy z předešlých zaměstnání nebo napřímo oslovit nejznámější firmy, které pracují ve vašem oboru.
Důležité je také stanovit si, co od nové práce očekáváte. Je to vhodný čas pro vyhodnocení priorit, jak být v nové práci spokojený a vyvarovat se například chyb v tom předešlém. Pouvažujte zejména o městě, ve kterém hledáte práci. Je pro vás důležité, zda pracujete pro velkou mezinárodní společnost nebo pro malého živnostníka? Co firemní benefity a výhody? A pak samozřejmě požadovaný plat.
Pokud máte k dispozici internet, vyzkoušejte prohledat nabídky práce jak na úřadech práce, tak i na komerčních serverech, kterých je v současné době celá řada. Firmy zde zveřejňují své nabídky práce a očekávají zpětnou reakci od uchazečů. Jakmile najdete vhodný inzerát práce, nezapomeňte v odpovědi přiložit svůj životopis. Stejně tak jej budete potřebovat i k samotnému pracovnímu pohovoru.
Řada pracovních nabídek se opakuje na více serverech, není tedy potřeba odpovídat na všech serverech na stejnou nabídku stejného zaměstnavatele. Nejspolehlivější způsob je využít takový personální server, kde vyplníte kontaktní formulář přímo u inzerátu a odešlete. Tím se vaše odpověď dostane přímo kontaktní osobě, tedy personalistovi, který má ve firmě nábor zaměstnanců na starosti.
V komunikaci se zaměstnavatelem se vyvarujte používání e-mailových schránek typu pipydlouhapuncochamonca@seznam.cz. Ideální je jmeno.prijmeni@seznam.cz , tedy např.: jan.novak@seznam.cz . Také nepoužívejte e-maily založené čistě pro hledání práce typu hledampracipetr@seznam.cz , protože schránku po nalezení nové práce již nebudete pravděpodobně vybírat a můžete tak přijít o výhodnou nabídku v budoucnu, například když se uvolní vaše vysněné místo.
K pracovnímu pohovoru budete potřebovat životopis. Ten si můžete sepsat doma např. ve Wordu nebo využít některou ze služeb, která je vytváří na profesionální úrovni. Také je vhodné životopis vložit do databází uchazečů a nabídnout se tak potencionálním zaměstnavatelům. Dávejte ale pozor, na které servery svůj životopis vkládáte. Vyberte si jen ty největší a nejprestižnější. Malým nebo neznámým serverům nedávejte žádné vaše osobní údaje.
Jak uspět při hledání práce Adresa : http://www.easy-prace.cz
Kategorie: Práce, výdělek
Klíčová slova: nabídka práce, brigády, hledám zaměstnání, pracovní příležitost
Uloženo: 08.12.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde