Internetové terminály-kiosky

Internet pro hotely a rekreační zařízení:
Provozovatelé hotelů, restauračních a rekreačních zařízení pomocí terminálů mohou poskytnout široké spektrum přidaných služeb, které začínají být standardním požadavkem ze strany návštěvníků. Terminály zajišťují prezentaci zařízení, nabízejí informace o službách, jakož i informace z oblasti cestovního ruchu (kulturní a přírodní památky, kulturní a společenské akce, jízdní řády, ...).
V placené zóně terminály zpřístupňují služby sítě internet, umožňují posílání a prohlížení elektronické pošty, prohlížení webových stránek. Po instalaci PC her poskytují zábavu. Spolu s modulem WiFi @ Point terminály řeší požadavek přístupu k internetu prostřednictvím bezdrátového připojení na bázi technologie WiFi pro majitele notebooků.
Modul Foto @ Point nabízí provozovatelům hotelů a rekreačních zařízení zavést pro své hosty fotoslužby na zpracování fotografií z digitálních fotoaparátů.
Provozovatelé terminálů mají zároveň možnost nabídnout třetím stranám reklamní prostor v terminálech formou reklamních bannerů nebo multimediálních flash prezentací.
Infokiosky v samosprávě:
Informační systémy měst a obcí - použití terminálů v informačních systémech obcí poskytuje efektivní způsob přístupu občanů k informacím. Občan má okamžitě k dispozici obecně závazné nařízení a usnesení, informace o činnosti zastupitelských orgánů a také o životě a dění ve městě. Součástí systému je zajištění komunikace občana s příslušným úřadem, který prostřednictvím terminálů může získávat informace a podněty od občanů. V neposlední řadě nasazení informačních terminálů v informačních systémech obcí přináší podporu rozvoje cestovního ruchu. Návštěvník má k dispozici informace o službách (ubytování, stravování, autoservisy, ...), informace o kulturních akcích, historických památkách, zajímavostech ve městě a okolí a množství dalších.
Terminál zároveň poskytuje možnost komerčního využití formou zpoplatnění rozsáhlé škály služeb provozovaných na terminálech. Občané i návštěvníci města, mají tak možnost využívání služeb internetu (mailovaní, browsovani, elektronický obchod, internet banking, ...), mohou využít službu zpracování fotografií z digitální předlohy, případně další doplňkové služby. Společně s příjmem z prodeje reklamních bannerů a screensaver je tak zajištěna poměrně rychlá návratnost investice.
Firemní aplikace a výstavy:
Informační a internetové terminály našli své místo i ve velkých podnicích. Prostřednictvím terminálů zajišťuje evidence návštěv, jejich příjezdů a odjezdů i tisk návštěvních lístků.
Zaměstnanci, který nemají přístup k výpočetní technice, mají možnost s využitím terminálu sledovat čerpání fondu pracovní doby, využívat elektronickou formu komunikace s jednotlivými útvary firmy a vedením společnosti, objednávat si stravu v závodní jídelně a množství dalších funkcí.
Zaměstnavatel může zároveň pro své zaměstnance zajistit službu zpracování fotografií z digitální předlohy prostřednictvím modulu Foto @ Point spolu s čtečkou paměťových karet.
Off-line verze terminálů jsou vhodným prostředkem na rozsáhlou multimediální prezentaci společnosti, jejích produktů a služeb, na veřejně dostupných místech, nebo během prezentačních dnů a výstav.


Internetové terminály-kiosky Adresa : http://internet-terminal.wz.cz/
Kategorie: Počí­tače
Klíčová slova: terminál,kiosk,internet,infokiosk,firemní aplikace,výstavy
Uloženo: 19.02.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde