Laserová nebo inkoustová tiskárna?

A proč bychom vlastně chtěli měnit tiskárny? V čem je ta laserová lepší? Inu, i ona má své výhody a nevýhody. Černobílá laserová tiskárna je naprosto skvělá pro tisknutí delších textových dokumentů, ať už jde o referát, bakalářku nebo knihu. Barevná laserová tiskárna je sice o něco dražší, ale k černobílým textům přidává možnost tisknout barevně, fotky nebo jen třeba barevné písmo. Posledním typem jsou multifunkční laserová tiskárna – tiskárna, skener a kopírka.
Velkou výhodou laserové tiskárny je rychlost tisku. Inkoustová tiskárna a její tisková hlava se rozhodně nemůžou vyrovnat rychlémi světlu laseru. Další velkou výhodou je, že se při tisku laserem nemusí čekat na zaschnutí inkoustu a proto vytisknuté papíry vyjíždí z tiskárny, jak jen jim to válečky dovolí.
Inkoust má ovšem další nevýhody – vyblednutí nebo reakci s vodou. Pokud na dokument vylijete vodu, dokument se poté stává nečitelným. Stejně tak, pokud máte dokumenty dlouho v šablonách, může inkoust vyblednout. Toner v laserové tiskárně, který se zapeká do papíru tohle řešit nemusí.
S laserovou tiskárnou dosáhnete také levného provozu. Počáteční cena tiskárny může být o něco větší než je to u inkoustových tiskáren. Na druhou stranu, pokud přepočítáme cenu toneru na jeden vytisknutý papír je to nesrovnatelně výhodnější.
Ještě jsme ani nemluvili o preciznosti tisku. Laser tiskárny versus kapičky tiskárny inkoustové – co si myslíte, že bude přesnější? Ano, uhádli jste. Laser je vysoce přesný, a tak bude vše, co vytisknete, bez jakýchkoliv defektů.
Samozřejmě i laserové tiskárny mají své nevýhody. Jsou o něco dražší, ale trend cen jde pomalu dolu. Ohledně focení fotek a obrázků má pořád navrch inkoustová tiskárna a „laserovky“ bývají také o něco větší a těžší.

Laserová nebo inkoustová tiskárna? Adresa : http://www.laserova-tiskarna.cz
Kategorie: Počí­tače
Klíčová slova: laserová tiskárna, barevná laserová tiskárna
Uloženo: 08.10.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde