Repasované notebooky a PC se vyplatí!

Co je to repas?

Hlavní rozdíl mezi repasovaným počítačem a počítačem koupeným od jednotlivce na inzerát je v poskytované záruce. Na repasované zboží je poskytovaná záruka běžně až 1, nebo dokonce 2 roky. (V případě kratší záruky může nefiremní zákazník uplatnit odpovědnost za vadu do 1 roku.) Za prodejem repasovaných počítačů a notebooků stojí firma u které je uplatnění záruky s nějakou vadou daleko jednodušší než s uplatněním záruky od jednotlivce.

Zboží z inzerátu prodává jednotlivec často ve chvíli, kdy se u něj začínají projevovat závady. Repasovaná technika je před prodejem otestovaná a vyčištěná. Riziko projevení skryté vady se tak minimalizuje.

Další výhoda je především pro firmy. Na repasovanou techniku dostanete fakturu s rozepsaným DPH a můžete si ji tedy dát do nákladů a odečíst z daní.

Pokud koupíte repasovaný notebook nebo počítač například v eshopu PocitaceZaBab­ku.cz, můžete si u většiny modelů dokonfigurovat parametry podle potřeby.

Jak si vybrat dobrý notebook?

Pokud si chcete vybrat dobrý notebook, prvním krokem by mělo být vždy ujasnění si vašich požadavků. Neexistuje například notebook, který by byl zároveň lehký, malý a měl displej s velkou uhlopříčkou.

Skoro vždy se řeší kompromis mezi váhou a velikostí, výkonnem a cenou notebooku. Podle těchto kritérií můžeme notebooky rozdělit do následujících kategorií:


ultralehké notebooky (netbooky) – určené především pro připojení k internetu a základní kancelářské práce. Notebook váží okolo 1kg a má displej o velikosti 7–12". Typickým představitelem je Asus EEE PC, který se vyznačuje i velmi nízkou cenou.Dell Latitude D430
Netbooky jsou často vybavené novým procesorem Atom od Intelu. Tento procesor neoplývá velkým výkonem, ale zaujme extrémně nízkou spotřebou. Oproti zatím nejúspornějším mobilním procesorům má spotřebu asi 10× nižší. Výkon procesoru postačuje na provoz Windows XP a Linuxu.
Výbava netbooků je zaměřená především na připojení k internetu. Vedle klasické síťové karty je netbook vybaven i WiFi. Většina levnějších netbooků Asus EEE nemá klasický pevný disk, ale SSD paměť, která má menší kapacitu, ale nemá mechanické součásti. Netbooky většinou nemají vlastní optickou mechaniku, ale jsou vybaveny čtečkami paměťových karet.
Výprodej notebooků Asus EEE PC najdete za velmi výhodné ceny v eshopu PocitaceZaBab­ku.cz , který prodává repasované počítače a repasované notebooky.

mininotebooky – jsou už plnohodnotné notebooky s rychlým procesorem, velkou pamětí, pevným diskem a vším co má notebook mít. Často jsou vybavené i optickou mechanikou. Velikost displeje mininotebooků je asi od 11" do 13". Protože vyrobit kvalitní miniaturní notebook není technologicky jednoduché, i cena takovéhoto notebooku je vyšší. Mezi špičku patří notebooky Sony Vaio. Ani tento špičkový notebook nemusí být nedotupný. Naše nabídka je nově obohacena o levný výprodej notebooků Sony Vaio . Jak už bylo řečeno, repasované notebooky Sony Vaio jsou tím nejlepším, co lze v dané kategorii subnotebooků koupit. Váha mininotebooků bývá 1–2kg.

Manažerský notebook – Lenovo Thinkpad T61 Core 2 Duo T7300, 1GB RAM, 80GB HDD, DVDRW, WiFi, Bluetooth, Win XP Promá nejčastěji uhlopříčku displeje 14". Vyznačuje se nízkou váhou, výbornou výbavou, dlouhou výdrží na baterie, velmi kvalitním zpracováním a vysokou spolehlivostí. Manažerské notebooky nemají zpravidla moc výkonné grafické karty, proto se nehodí pro hraní her. Také jejich cena je vyšší než cena levných standardních notebooků. Mají velmi odolný kryt, nejčastěji z titanu a hořčíkových kompozitů. Váhově se pohybují těsně nad 2kg. Typickými představitely této řady jsou notebooky IBM ThinkPad Txx, Dell Latitude nebo HP řady nc, Elitebook a Probook.
Manažerské notebooky se dají nejčastěji koupit jako repasované. Aktuální nabídku si můžete prohlídnout například zde: PocitaceZaBab­ku.cz

Standardní notebook HP 620 DualCore T4300 2GB RAM, 320GB HDD, DVDRW, WiFi, BT, Win 7 HP CZ - WT248EA- je nejrozšířenější typ notebooku. Jeho váha s nejčastějším 15,4" displejem se pohybuje většinou těsně pod 3kg. Notebook má veškeré potřebné vybavení a navíc je to dnes cenově nejdostupnější a nejuniverzálnější notebook.


Velké notebooky – Notebooky se 17" a většími displeji nejsou příliš vhodné na časté přenášení. Disponují však vysokým výkonem a kvalitním displejem. Používají se nejčastěji jako náhrady desktopových počítačů. Notebooky se 17" displeji váží většinou okolo 4kg a mají poměrně krátkou výdrž na baterie.

Repasované notebooky a PC se vyplatí! Adresa : http://www.pocitacezababku.cz
Kategorie: Počí­tače
Klíčová slova: repas notebook počítač repasovaný
Uloženo: 29.06.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 5
Hodnocení webu: 5

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde