Recepty domácí pekárna

Recepty domácí pekárna

Na těchto stránkách naleznete spoustu receptů pokrmů připravovaných v domácí pekárně. Připravte si bylinkový chléb, cibulový chléb, pivní chleb, koblihy, bochánky, houskové knedlíky nebo třeba marmeládu. Jednoduché a chutné recepty. Velice snadná příprava.

Nechat se probudit vůní čerstvě upečeného chleba, toto již není jen výsada těch, kteří bydlí v sousedství pekárny. Stačí si pořídit domácí pekárnu a tento pocit si můžete užívat i vy.

Domácí pekárna je plně automatický elektrický spotřebič pro přípravu chleba v domácnosti. Skládá se z pečicí pánve a obvykle dvou hnětacích nožů umístěných uprostřed pánve. To vše je vloženo ve speciální malé troubě s ovládacím panelem. Do domácí automatické pekárny chleb se jen vloží suroviny a nastaví se správný program. O vše ostatní se již tato zařízení postarají sama.

Tyto pekárny jsou přitom poměrně jednoduchá zařízení. Všechny jsou vybaveny nádobou s nepřilnavým povrchem, jedním nebo dvěma hnětacími hádky a topnou spirálou. Největší rozdíly lze tak objevit především v softwarovém vybavení. Zařízení na domácí pečení chleba zvládne obsluhovat i naprostý laik. Domácí pekárna slouží především ke snadnému pečení různých druhů chleba. Použít můžete jednotlivé přísady jako mouku, droždí – sušené i klasické, sůl a vodu, nebo již hotové směsi různých druhů chleba. Pekárna je tak výhodná pro celiaky, kteří nemusí shánět drahý bezlepkový chléb nebo se složitě dělat s přípravou těsta do elektrické trouby.

Je fascinující, co dnešní generace domácích pekáren zvládají. Stačí jednotlivé suroviny vložit do domácí pekárny, která se postará o zbytek práce. Promíchání surovin, zahřátí na správnou teplotu vhodnou pro vykynutí těsta, uhnětení, vykynutí a nakonec samotné upečení těsta, to jsou procesy, které již domácí pekárna zvládne sama.

Další možné využití je příprava těsta na kynuté buchty(lze plnit třeba povidly nebo tvarohem), koláče, francouzské bagety či pizzu.

Recepty domácí pekárna Adresa : http://www.recepty-domaci-pekarna.info
Kategorie: Osobní­ stránky
Klíčová slova: pekárna, domáci, chleba, suroviny, ingredience, elektrický spotřebič, recept
Uloženo: 20.10.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1
Hodnocení webu: 1

Chcete domácí­ mazlí­čky? Lí­bí­ se Vám želva nádherná, Osmák degu nebo čeští­ hadi? Nejprve si o nich něco přečtěte.

 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde