Výrobníky zmrzliny - cukrářské stroje

Výrobníky zmrzliny jsou cukrářské stroje které se používají při výrobě zmrzliny. Stroje na výrobu zmrzliny jsou základem pro vybavení kaváren a cukráren. Zmrzlinový stroj může být poháněn elektromotorem a nebo kličkou na ruční pohánění. Stroje na výrobu zmrzliny které mají elektromotor se využívají pro vybavení velkých cukráren a kaváren, ty menší se využívají v domácnostech a v provozech s malou spotřebou na výrobu zmrzliny.

Co je vlastně zmrzlina?
Je to mražený mléčný výrobek vyrobený ze smetany nebo mléka, vajec, cukru a dalších přísad jako je vanilka, čokoláda, káva, ovoce, oříšky…

Výroba zmrzliny

Točená zmrzlina se připravuje z tekuté směsi během odběru ze stroje na přípravu točené zmrzliny. Proto točenou zmrzlinu také nazýváme jako zmrzlina lehká, teplá, měkká, což lze volně přeložit také jako zmrzlina soft.

Příprava a výroba


Pro výrobu klasické hard zmrzliny se používají výrobníky zmrzliny, do nichž po vložení zmrzlinové směsi dochází k zmrazení celé dávky najednou. Naopak točená zmrzlina se vyrábí kontinuálně, což znamená že vždy pouze množství potřebné pro ten daný odběr. Točená zmrzlina je naopak od kopečkové vždy čerstvě vyrobená a liší se od sebe samozřejmě i tuhostí a hustotou
Zmrzlina se vyrábí tam, že se nejprve uvaří hmota, složená s vody, mléka, cukru, tuku a různých koncentrátů. Pak přichází na řadu pasterizace ( kdy se tepelně se odstraní mikroorganismy) a homogenizace (což je promíchání směsi pod tlakem). Poté se směs šlehá a chladí. Pak se jí plní kornouty a kelímky nebo se formuje. Nakonec se zmrazí.
Výrobníky zmrzliny - cukrářské stroje Adresa : http://vyrobnikyzmrzliny.nolimit.cz/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: výrobníky zmrzliny, cukrářské stroje, výroba zmrzliny, zmrzlinové stroje, vybave
Uloženo: 11.03.2016
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde