Široká nabídka fotopastí na Top-fotopast

CO JE TO FOTOPAST?


Fotopast je v podstatě automatický digitální fotoaparát, vybavený integrovaným pohybovým čidlem (PIR) a LED diodami. Jeho spoušť se zaktivuje pohybem v okolí, kde je fotopast umístěna. Snímá změny teplot v okolí až do vzdálenosti 15-20m. V okamžiku, kdy je ve sledovaném prostoru zaznamenán pohyb, ať už člověka nebo zvěře, dochází ke zcela bezhlučné expozici. Ve dne (nebo při dostatečném vnitřním nebo venkovním osvětlení) jsou statické snímky nebo krátká videa z fotopasti ukládány na SD karu barevně. Pokud máte nastavenou neosvětlenou scénu, jsou na noční fotopasti záznamy pořizovány černobíle. Prodleva mezi aktivací širokopásmového PIR čidla a samotnou expozicí se pohybuje (dle typu) od 0,8s do 1,1s - řadí se tak k nejrychlejším na trhu.

FOTOPASTI NEJEN NA OCHRANU MAJETKU


Fotopast je vlastně levnější variantou kamerových systémů, protože nejenže pořizuje snímky, ale dokáže natočit i krátké videosekvence. Slouží především na ochranu a proti krádeži. Čím dál častěji se používá fotopast na zloděje v běžných domácnostech.
Všechny modely jsou vybaveny časovým razítkem s informací o přesném čase a datu expozice, teplotě, fází měsíce a také tzv. "časosběrnou funkcí", která umožňuje periodické focení ve vámi nastavenou konkrétní dobu. Můžete tak zajímavým způsobem zaznamenat např. stavbu domu nebo růst flóry.

JAKOU POŘÍDIT FOTOPAST?


Samozřejmě spousta prodejců nabízí fotopasti levně, ale otázkou zůstává, jaká je jejich kvalita? Důležitým faktorem je světelnost, šíře záběru a v neposlední řadě samozřejmě kvalita objektivu. Levné fotopasti nemusejí pořídit kvalitní snímek, nebo reagují na pohyb zpomaleně.

VIDITELNÝ NEBO NEVIDITELNÝ PŘÍSVIT U FOTOPASTÍ?


Nezbytnou součástí fotopastí jsou LED diody, využívající k osvětlení prostoru pásmo infračerveného (IR) spektra světla na vlnové délce 850nm nebo 940nm.
LED diody 850nm (UOVision UV 562, UOVision UM 562 GSM, SnapShot Mini, SnapShot Extra, SnapShot Mobil) se při expozici mírně začervenají. Tento efekt nepatrného nažhavení je za šera nebo v noci při přímém pohledu na fotopast viditelný, přestože světlo není vyzařováno do prostoru.
Naproti tomu u LED diod 940nm, tzv. BLACK Vision (UOVision UV 565, UOVision UM 565 GSM, modely Acorn, SnapShot Mini Black, SnapShot Extra Black a SnapShot Mobil Black) k žádnému světelnému efektu nedochází, takové fotopasti pracují zcela neviditelně a je tedy mnohem těžší je odhalit. LED diody 850nm mají delší noční dosvit: 12-20m dle typu, LED diody 940nm (neviditelný přísvit) mají noční dosah 8-12m dle typu.

FOTOPAST GSM


Modely s označením Mobil (GSM) se slotem pro telefonní SIM kartu disponují GSM bránou, která umožňuje ihned zasílat zaznamenané snímky na mobil prostřednictvím MMS zpráv (cena za jednu MMS zprávu je cca 4-5Kč dle tarifu operátora) nebo na email přes GPRS (datový přenos). S fotopastí GSMmáte tedy snímky k dispozici, ať už jste kdekoliv, mimo střežený objekt.

NAPÁJENÍ FOTOPASTÍ A JEJICH VÝDRŽ


Fotopast je napájena tužkovými bateriemi, pro celoroční provoz doporučujeme odolné AA tužkové lithiové baterie Energizer Ultimate Lithium, které zachovají funkčnost vaší fotopasti v extrémních mrazech i tropických vedrech. Výdrž takových baterií se pohybuje od 3-12 měsíců, záleží na typu fotopasti (4-12ks baterií) a na její vytíženosti, tj. množství zaznamenaných snímků, zda převažují snímky s nočním osvitem, četnost MMS zpráv a na dalších faktorech.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ FOTOPASTI


Mezi nejprodávanější a zároveň kvalitní se řadí především fotopast značky Acorn, dále pak Dörr SnapShot nebo UOVision. Všechny tyto fotopasti naleznete na eshopu na www.infoto.cz/fotopasti.
Široká nabídka fotopastí na Top-fotopast Adresa : http://www.top-fotopast.cz/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: fotopast, fotopast na zloděje, nejlevnější fotopast, fotopast na ochranu majetku
Uloženo: 06.03.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde