Zahradní jezírka

Jezírko ožívá velmi brzy a hned po roztátí sněhu a ledu můžeme pozorovat první živočichy, kteří si našli cestu k vodě. Na jaře vždy věnujeme dostatek času kontrole, co zima napáchala. Pozornost zaměříme na izolaci a celou technologii zahradního jezírka. Technologii vyčistíme a uvedeme do provozu.
V případě, že budeme chtít v létě využít výhod koupacího jezírka, je dobré na to myslet již při stavbě a v ideálním případě vybudovat zvlášť zděnou koupací část a pak okolní mělčí část, kde zasázíme rostlinky. Rostlinky slouží nejen na okrasu, ale odebírají z vody potřebné živiny a tím brání vzniku řas. Koupací zahradní jezírka nejsou na rozdíl od bazénů udržovány čisté pomocí chemie, a proto je zapotřebí dodržovat určité zásady při koupání. Mezi ně patří především osprchování se před každou koupelí, zabráníme tak znečištění jezírka různými kosmetickými přípravky.
Na podzim je zapotřebí zahradní jezírka ochránit před padajícím listím, zredukovat bujně rostoucí rostliny a připravit jezírko a jeho technologii na přezimování. Pokud chováme v jezírku ryby tak v zimě dbáme na to, aby hladina jezírka úplně nezamrzla například pomocí různých plováků. Pokud se tak snad stane, tak do jezírka nevysekáváme díru, mohli bychom přezimující ryby (například. Koi kapry probudit ze zimního spánku a ty by pak nemuseli toto umělé probuzení přežít. Díru do ledu raději vytvoříme pomocí vařící vody.
Stavba jezírka na klíč
Na stavbu jezírek se dnes specializují různé firmy, jednou z nich je například firma www.jezirka-brno.cz. Na jejich stránkách můžete vyplnit jednoduchý dotazník a firma Vám zdarma zašle orientační nabídku stavby jezírka na klíč. V případě zájmu pak rádi osobně vysvětlí celou nabídku. Další možností je jezírko vybudovat sami. Veškeré potřebné informace a postupy najdete na http://www.jezirka-brno.cz/

Zahradní jezírka Adresa : http://www.jezirka-brno.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: jezírka
Uloženo: 21.01.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde