Rozdíly mezi CCTV a IP kamerovým systéme

Zvažujete koupi kamerového systému, ale nevíte, jaký si vybrat? Potřebujete se dozvědět více informací, aby jste se mohli dobře rozhodnout? V tomto článku získáte spoustu důležitých informací týkající se rozdílu mezi analogovými a IP kamerovými systémy. Seznámíme vás také s hlavními klady i zápory těchto kamerových systémů.

Typy kamerových systémů
Jak už bylo zmíněno v úvodu, existují dva základní druhy kamerových systémů, o kterých zde budeme mluvit.
Analogový kamerový systém (jinak CCTV - Closed Circuit Television - „Uzavřený televizní okruh") se skládá z analogových kamer, kabeláže, záznamového zařízení a analogového monitoru. Později přišla na trh DVR zařízení (Digital Video Recorder), do českého jazyka přeloženo jako - digitální video záznamník. Zde se už jedná o zařízení, které Vám umožní připojení přes IP protokol, tedy přes počítačovou síť. Prostřednictvím této technologie je možné nahlížet na živý obraz a vyhodnocovat záznamy pomocí počítače. Bohužel vlivem digitalizace dochází ke zhoršení kvality obrazu. Další nevýhodou je zastaralost (renomované značky přestávají analogové kamery vyrábět) a náchylnost na rušení z okolních sítí. Jako nevýhodu můžeme také vnímat omezené rozlišení a absence audia. Výhodou analogových systémů jsou malé pořizovací náklady, neexistující zpoždění v obraze a rychlá instalace (u malých systémů).

IP kamerové systémy jsou relativně novou a zcela rozdílnou technologií. IP kamerové systémy jsou totiž založeny na principu počítačové sítě, konkrétně na Internet Protokolu. Každé zařízení v IP kamerovém systému má svou IP adresu, která jednoznačně identifikuje zařízení připojené do počítačové sítě. Tento systém není nikterak omezený, dal by se přirovnat ke stromu, který se neustále rozrůstá bez závislosti na nadřazených prvcích.
IP kamerový systém lze jednoduše sestavit jako počítačovou síť a pokud se něco stane se záznamovým zařízením (NVR - Network Video Recorder), IP kamera je stále v provozu a lze se na ní bez problémů připojit. U některých modelů může být dokonce nastaven záznam na paměťovou kartu, a Vy tak ani nepřijdete o záznamy. Ovšem to je jen jedna z mnoha výhod. Další výhodou je neomezené rozlišení (možnost HD, FULL HD, 2Mpx, 3Mpx, 5Mpx a vyšší). Důležitým pozitivem je snímání audia a možnost odesílání na externí úložiště. Ani to zdaleka není vše, co mohou kamerové systémy nabídnout…

Chcete se dozvědět více o vlastnostech a funkcích IP kamerových systémů? Navštivte www.ipsecure.cz.

Rozdíly mezi CCTV a IP kamerovým systéme Adresa : http://www.ipsecure.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: kamerovy system, kamerove systemy, ip kamerovy system, ip kamera, ip kamery
Uloženo: 23.11.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde