Plastová jímka vám pomůže udržet vaši za

Krásná zelená prosperující zahrada se prostě bez zálivky neobejde. Vzhledem k vysokým cenám vodného a stočného je vhodnější zalévat zahradu užitkovou vodou (mimo to nejsou vlastnosti pitné kohoutkové vody pro závlahu rostlin ideální). Pokud nemáte na svém pozemku studnu, nejlepším řešení problému s vodou je plastová jímka.

Podzemní plastové jímky

Podzemní plastové jímky jsou ideálním řešením problému s akumulací užitkové vody na vašem pozemku. Plastová jímka se umísťuje pod zem a neruší tedy kompozici vaší zahrady. Pokud k jímce připojíte čerpadlo a napojíte ho na zavlažovací systém, Plastovou jímku je třeba umístit v těsné blízkosti vašeho domu, voda do ní se svádí z okapového systému.

Typy plastových jímek

Vybrat si můžete z několika typů plastových jímek. Prvním jsou jímky určené pro zabetonování do země. Instalaci této jímky doporučujeme zadat odborné firmě. Dalším typem jsou jímky určené k zasypání zeminou, tzv. samonosné jímky. Jejich usazení pod zem je jednodušší, než u jímek pro obetonování, určitě je zvládnete i svépomocí. Oba uvedené typy plastových jímek jsou určeny do míst, kde se nevyskytuje spodní voda. Pokud na vašem pozemku spodní voda je, bude potřeba instalovat dvouplášťovou jímku, která je tvořena dvěma plášti, mezi které jsou navařeny deseticentimetrové vzpěry, které napomáhají odolat tlaku spodní vody na jímku.

Použití dešťové vody

Dešťovou vodu můžete použít pro zalévání vaší zahrady i květin v domácnosti. Vzhledem k tomu, že se vlastně jedná o minimálně znečištěnou destilovanou vodu, nezanáší trysky rozprašovačů. Svoje využití najde i domácnosti, například pro splachování WC nebo pro praní prádla – díky své měkkosti nezanáší pračku vodním kamenem. Užitkovou vodu můžete použít i při mytí auta nebo oken, možností využití je nespočet a ušetřit můžete až 60 % spotřeby vody vaší domácnosti.
Plastová jímka vám pomůže udržet vaši za Adresa : http://www.poolone.cz/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: plastová jímka, plastové jímky, podzemní plastová nádrž, zavlažování zahrady, po
Uloženo: 27.04.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 4
Hodnocení webu: 5

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde