Penzion Milovice-Mikulov

Dovolujeme si vám nabídnout ubytování v rodinném penzionu a chatě s vinným sklepem.
Penzion, chata a vinný sklep se nacházejí ve vinařské obci Milovice u Mikulova na samém jihu Jižní Moravy. Obec leží v údolí pod Pálavou a je také obklopena rozsáhlými vinohrady. V Milovicích u Mikulova najdete obchod s potravinami, hostinec s možností stravování, dětské a fotbalové hřiště, cykloservis.
Kraj kolem města Mikulov patří k nejstarším oblastem střední Evropy, kde naši předci, kteří svou řemeslnou zručností a stavebním uměním nám zanechali nejen v Milovicích, ale zejména v Mikulově, v Lednici, ve Valticích a v Břeclavi významné památky, které svou krásou lákají návštěvníky k prohlídkám těchto lokalit, kde se nachází několik hradů a zámků. Zejména turisty velice navštěvován a oblíben Lednicko-valtický areál, zapsán do seznamu světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO. Areál je protkán řadou cyklostezek, na kterých je k vidění spousta unikátních architektonických památek, které zde vystavěl rod Lichtenštejnů.
Vinná réva, kterou do kraje přinesli asi již Římané, jejíž legie měly své stanoviště nedaleko od Pavlova u Mušova se v oblasti kolem Pálavy, Mikulova, Milovic, Valtic a Dolních Dunajovicích pěstuje dodnes. Díky vápencovému podloží, mírné zimě a velkému počtu slunných dnů, se zde v podzimním období sklízejí bobule především z bílých odrůd vinné révy, z kterých se vyrábějí bílá jakostní vína světové kvality.
Zvláštní místo v kraji pod Pálavou má vodní dílo Nové Mlýny, které poskytuje dobré podmínky k rybaření, surfování a částečně i ke koupání. V letních měsících doporučujeme navštívit nové koupaliště v Mikulově, autokemp Pasohlávky, a také termální aquapark v Rakousku, ve městě Laa an der Thaya.



Penzion Milovice-Mikulov Adresa : http://penzionmilovice.webnode.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: ubytování v Mikulově,ubytování MikulovMiloviceu Mikulova,penzion,penziony,pensio
Uloženo: 29.03.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 5
Hodnocení webu: 5

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde