Zahradní technika na Nako.cz

Jaro je tu, a s ním i nutnost práce na zahradě. Ať již se řadíte mezi ty, kteří mají práci na zahradě jako zálibu nebo mezi ty, pro které je sekání trávy či stříhání keřů pouze nutností, hodí se Vám kvalitní zahradní technika a zahradní nářadí.

Na jaře je každoročně třeba stříhat živé ploty, keře a prostříhávat stromy, k čemuž můžete použít kvalitní zahradní nůžky FISKARS i elektrické nůžky na živé ploty HECHT, METABO nebo třeba Black & Decker. Na silnější větve pak musíte použít pilu. Zde se k použití nabízí ruční oblouková pila, výsuvná prořezávací pila, nebo prořezávací pila, kterou lze upevnit na teleskopické nůžky pro stříhání ve výškách, a silnější větve takto odstranit ze země i ve výšce několika metrů.

Pokud potřebujete pořezat silné větve, nebo přímo zpracovat pokácený strom, neobejdete se bez kvalitní řetězové pily. Pokud máte zahradu s dobrým přístupem k elektrické energii, můžete zvolit elektrickou řetězovou pilu. Mezi nejžádanější výrobce, kteří mají v sortimentu elektrické řetězové pily, patří NAREX, MAKITA, ale i levné a přesto kvalitní elektrické řetězové pily HECHT. Motorovou benzínovou pilu pak můžete volit buď v kategoriích hobby, motorové pily farmářské, nebo profesionální motorové pily např. značky HECHT nebo HITACHI.

Na zpracování dřevitého zahradního odpadu a větví můžete pak použít další oblíbené stroje spadající do kategorie zahradní technika a to zahradní drtiče a štěpkovače. Drtič či štěpkovač pak můžete zvolit buď elektrický, nebo motorový benzínový.

Mezi další činnost na zahradě v jarním období neodmyslitelně patří údržba a péče o trávník. Ten je třeba pravidelně provzdušňovat a zbavovat suché trávy a mechu. K tomuto účelu nabízíme kvalitní a moderní vertikutátory. Kvalitní nožový elektrický nebo benzínový vertikutátor, nazývaný také provzdušňovač, rozruší půdu trávníku, čímž pomůže vláze v přístupu k podzemním vrstvám trávy. Drátkový provzdušňovač „vyčeše“ mech a suché odumřelé rostliny z trávníku a napomůže přístupu světla.

Vertikutací a provzdušněním travnatých ploch ovšem jarní práce na zahradě nekončí. Pokud jste v podzimním shonu nestihli postarat se o hromady napadaného listí, jistě oceníte nejen klasické hrábě a hrábě na listí, ale také zahradní fukar v kombinaci se zahradním vysavačem. Díky tomuto stroji pak můžete spadané listí nafoukat na hromadu, přepnutím na funkci vysavače, listí vysát. Během vysávání je listí vysavačem nadrceno, čímž se sníží výsledný objem odpadu. Ten pak můžete vysypat do kompostu a později použít ke hnojení.

Více rad a informací o zahradní technice získáte na www.nako.cz.
Zahradní technika na Nako.cz Adresa : http://www.nako.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: zahrada, zahrady, zahradní technika, zahradní nůžky
Uloženo: 27.03.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde