Přístroje nočního vidění

Noční vidění pracuje na základě zesilování zbytkového světla například z měsíce v elektro-optickém měniči. Obraz tak můžete pozorovat jasnější většinou v nazelenalé barvě. Právě kvalita a vlastnosti elektro-optického měniče je rozhodující pro výslednou kvalitu obrazu. Můžeme tak rozlišovat noční vidění různých generací. Běžně jsou v prodeji noční vidění generace I a II. Vyspělejší generace jsou určeny pouze pro potřeby bezpečnostních složek států (armáda, policie atd.). Technický a cenový rozdíl mezi jednotlivými kategoriemi nočního vidění je obrovský. Noční vidění I.generace jsou nejrozšířenější a cenově dostupné. Mezi nevýhody generace I patří méně kvalitní zobrazení. Okraje pozorovaného objektu jsou roztřepené, nebo zkreslené, zřetelně se zobrazuje pouze střed pozorovaného objektu. Noční vidění II. generace má navíc zabudovaný mikrokanálkový zesilovač, díky němu je zesílený jas a tudíž i větší komfort pozorovaného obrazu. Pozorovaný obraz u přístrojů této kategorie je s dobrými detaily a dobrým kontrastem, má vyšší rozlišovací schopnost a mohou se využít i při minimálním osvětlení
Další technický vývoj pokračuje v přístrojích nočního vidění u GEN III. Pozorování nočním vidění III generace přináší kvalitní obrazi za velmi špatných světelných podmínek velmi jasný a ostřejší obraz. Kvalita obrazu je dány díky přidáním arzenidu galia, chemické látky, do fotokatody. Absolutní technologická špice je noční vidění generace IV. U této generace se díky odstranění iontové bariéry podstatně zlepšil signál a kvalita obrazu, co do zaměření i rozlišení. Navíc se za použití automatické synchronizace zkvalitnil obraz za velmi špatných světelných podmínek a několikanásobně ze zlepšilo rozlišení.
Využití přístrojů nočního vidění, je pestré. Mimo standardní bezpečnostní a vojenské služby, je využívána pro mysliveckou a lesnickou praxi. Myslivec v noci na čekané má neocenitelnou pomůcku, díky které může bez problémů určit druh i věk lovené zvěře. Rovněž při sčítání zvěře se nemusíte spoléhat jen na denní světlo. V případě, že se budete pohybovat v úplné tmě, např. v podzemí, využijete noční vidění se zabudovaným zdrojem infračerveného světla, jeho dosvit je ovšem pouze omezený.
Před zakoupením nočního vidění, zvažte stejně jako pro dalekohledy hlavní účel použití. Poté si srovnejte například na www.dalekohledy-puskohledy.cz více přístrojů od více výrobců, srovnejte výkon a zvětšení a promyslete si zda chcete monokular, binokulární noční vidění, nebo headset. Noční vidění bez zvláštního povolení není možné instalovat na zbraň, jedná se o zakázaný doplněk zbraně.

Přístroje nočního vidění Adresa : http://www.dalekohledy-puskohledy.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: noční vidění
Uloženo: 06.12.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde