Trezor - specifikace pojmu

Ano, i takto se dá ukrýt trezor, střežící váš majetek v podobě cenných papírů, šperků, drahých kovů nebo zbraně, ovšem není to možnost jediná. Pod pojmem trezor se krčí daleko větší kategorický rozsah.

Trezorová místnost



S tímto typem zabezpečení se z valné části setkáte v bankách. Trezorová místnost se může skládat z jedné nebo více technicky přizpůsobených prostorů, zřízené pro úschovu většího množství cenných papírů, bankovek, mincí. Jak již bylo řečeno, největšího využití se trezorová místnost dočkala ve finančních institucích, bankách, spořitelnách. V minoritních případech, tento zabezpečovací systém může posloužit jako ochrana uměleckých děl, ale i jako normy splňující úschovna pro vaši sbírku zbraní. Celou trezorovou místnost dokážeme ve vašem bytě i s náležitými zednickými úpravy provést do 20 hodin. Trezory řadící se do této pod kategorie, se často nacházejí v podzemních prostorách budovy a jsou navíc zabezpečeny celou škálou stavebních, elektronických a mechanických prvků, pro znásobení jejich ochrany

Schránka



Teď se zaměřme na úplně odvrácenou stranu, ve smyslu váhy a velikosti. Schránku, též označovanou krásným českým souslovím nedobytná pokladna, můžeme nalézt v kancelářích, obytných prostorách, úřadech, kde slouží jako úschovna menšího množství cenných předmětů. Tento typ trezorového zařízení se dá mnohdy velice snadno přehlédnout a to můžeme stát v jeho bezprostřední blízkosti. Variace jsou velmi rozmanité a schránka na sebe dokáže převzít podobu velké knihy a nebo skříňky, taktéž se dá instalovat přímo do zdi vašeho domu. Dle velikosti trezorové schránky dále rozdělujeme její stupeň technického zabezpečení.

Trezor x sejf

Někdo by mohl stroze namítnout, že slovo sejf je prostým synonymem výrazu trezor. Nenechte se ošálit touto, na první pohled zjevnou podobností a objasněme si pravý význam slov.

Trezor - z anglického treasure (poklad) je považován za statného ochránce svého obsahu před nenechavým lapkou. Hlavní charakteristikou je schránka z tvrdé pancéřové ocele, železobetonu atd.

Sejf - z anglického "sejf" (chránit) je především určen k ochraně předmětů a cenností uvnitř, před přírodními živly, jakožto oheň, voda. Sejfy se vyznačují dvouplášťovou schránkou s izolací z čedičové vaty

Autor článku - http://www.jinova.cz/
Trezor - specifikace pojmu Adresa : http://www.jinova.cz/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: trezor, trezory
Uloženo: 09.06.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde