Indukční vaření a varné desky

Vaření se v každé domácnosti podílí výrazně na spotřebě času a energie, tedy peněz. Indukční vaření ušetří oboje. Pro náročné kuchaře i kuchaře z povinnosti je indukční vařič skvělým a úsporným pomocníkem a neměl by chybět na moderní kuchyňské lince. U tradičních plynových i elektrických sporáků čekáme, až se ohřeje plotýnka, nebo hořák, potom nádoba, a teprve poté dochází k přenosu tepla do vnitřní části nádoby a do jídla. Tento proces spotřebuje mnoho energie. Tomu odpovídá i účinnost vaření: u plynu je to pouhých 40 procent, u elektřiny 47 procent a u halogenu 58 procent. Při indukci se zužitkuje celých 90 procent tepla. S indukčním vařením se teplo vytváří přímo v indukčním nádobí a proces vaření začíná ihned. Jakmile indukční nádobí odstavíme, přenos tepla se zastaví. Na rozdíl od tradičních hořáků je indukční varná deska stejně teplá jako nádoba. Proces indukčního vaření je založen na Joulově efektu - cívka vařiče vytváří silné elektromagnetické pole, které při průchodu kovovým předmětem (nádobou) indukuje teplo. Tedy teplo neprodukuje indukční vařič, ale vzniká přímo uvnitř nádobí. Vyjma těchto věcí je téměř nulové riziko požáru, když zapomeneme vařič vypnout. Také neexistuje riziko připálenin, protože plotýnka není horká, takže přeteklá voda, tuk ani olej nejsou nepřítelem. Hospodyňky určitě vědí, jak obtížně se připáleniny z tradičního hořáku odstraňují. Vaření na indukčním vařiči je také příjemné a pohodlné, protože moc nezvyšuje teplotu v moderní kuchyni.
Indukční vaření a varné desky Adresa : http://www.indukcni-varic.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: indukční vařič, indukční vařiče, indukční nádobí
Uloženo: 02.05.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 3.8
Hodnocení webu: 3

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde