Mobilní telefony

Mobilní telefon nebo také mobil je elektronické zařízení pro full-duplex obousměrný rádiový přenos přes celulární síť základnových stanic známých jako buňka místa. Mobilní telefony se liší od bezdrátových telefonů, které nabízejí pouze telefonní služby v omezeném rozsahu prostřednictvím jediné základní stanice připojené na pevnou linku například v rámci domácnosti nebo kanceláři.

Mobilní telefon umožňuje svým uživatelům volat a přijímat telefonní hovory do veřejné telefonní sítě, která zahrnuje další mobilní telefony a pevné linky telefonů po celém světě. To dělá připojení k mobilní síti ve vlastnictví mobilního operátora. Hlavním rysem celulární sítě je, že umožňuje bezproblémové telefonní hovory, i když je uživatel v pohybu. Děje se to přes proces známý jako handoff nebo předání.

Moderní mobilní telefony podporují také mnoho doplňkových služeb, a příslušenství, jako například SMS zprávy, e-mail, přístup k internetu, hraní her, Bluetooth, infračervený port, fotoaparát, MMS, MP3 přehrávač, rádio a GPS . Low-end mobilní telefony jsou často označovány jako telefony s málo funkcemi, na rozdíl od high-end mobilních telefonů, které nabízejí více pokročilých funkcí se označují jako smartphony.

První kapesní mobilní telefon byl demonstrován Martinem Cooperem ze společnosti Motorola v roce 1973, používal sluchátko vážící dva kilogramy. V roce 1990, 12,4 milionů lidí na celém světě měli mobilní telefon s předplacenou kartou. Na konci roku 2009, jen o 20 let později počet mobilních telefonů na celém světě dosáhl přibližně 4,6 miliardy, 370 krát více než v roce 1990.

Nevíte jaké Mobilní telefony vybrat? Porovnejte všechny Mobilní telefony z e-shopů a jejich ceny. Vybírejte Mobilní telefony podle značek a parametrů. Porovnavač cen cenypodlupou.cz Vám poradí.
Mobilní telefony Adresa : http://www.cenypodlupou.cz
Kategorie: Mobily
Klíčová slova: MOBILNÍ TELEFONY, POROVNÁNÍ MOBILŮ
Uloženo: 19.10.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde