Strašlivá podívaná - folk Plzeň

STRAŠLIVÁ PODÍVANÁ - folk Plzeň


Energický folk s historizujícími a etnickými prvky a výpravnými texty.

Folková skupina Strašlivá podívaná vznikla v roce 1988. V prvních letech hledala svůj směr i své místo v oblasti folkové muziky a prošla tak dlouhou cestu až k dnešnímu repertoáru.

Současná "STRAŠLIVKA" hraje folk s historizujícími a etnickými prvky. Texty písní jsou barvité příběhy inspirované historií i světem fantazie… Vše lehce okořeněno - tu dotekem klezmeru, tu trochou středověku, renesance či názvuky irskými, židovskými i cikánskými….

Strašlivka je držitelem Porty a jedním z vítězů festivalu Zahrada. Její písně jsou k roku 2008 k nalezení na třech kompilacícha čtyřech vlastních CD: Krajina mého srdce (2000), Údolí včel (2002), Čarovné bylinky (2005), Čokoláda (2008).

Skupina vystupuje pravidelně na městských slavnostech (u akcí historického rázu v dobových kostýmech), na festivalech, na hradech i na vlastních koncertech.

Texty části jejich písní jsou vázané na region Plzeňska i přímo na Plzeň samotnou a vyprávějí příběhy skutečných i smyšlených postav. Strašlivá podívaná míchá a do propracovaných aranží halí historické náměty spolu se světem fantazie a otvírá tak cestu k dalšímu snění svých posluchačů...
Strašlivá podívaná - folk Plzeň Adresa : http://www.straslivapodivana.cz
Kategorie: Kultura, umění­, hudba
Klíčová slova: Strašlivá podívaná, folk, folk a country, Plzeň, Strašlivka
Uloženo: 28.08.2008
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 2.6
Hodnocení webu: 5

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde