Už máte svoji čtečku knih?

Čtečky knih jsou v poslední době velmi hojně využívané přístroje a spolu s tablety doslova zaplavují české ulice. Už máte tu svoji?
Čtečka knih je malé, štíhlé, zařízení, které vám dovolí přes USB, Wi-Fi nebo 3G připojení stáhnout vaše oblíbené knihy. Už si tedy na dovolenou nemusíte brát jen jednu knížku, stačí vám malá čtečka a můžete jich tam mít stovky.
Kolik to stojí? Čtečky knih jsou v poslední době levné. E-ink čtečky stojí od 1500 Kč výše a za to vám nabídnou komfortní čtenářský zážitek, vysokou výdrž (baterie na jedno nabití vydrží i několik týdnů) a vysokou mobilitu. Není divu, že jsou čtečky tak oblíbené.
Pokud by vám nevoněla E-ink čtečka, můžete šáhnout po čtečce s LCD displejem, která je už spíše tabletem. Na této čtečce běžně běží operační systém Android, a tak si na ni můžete nastahovat desítky aplikací a her. Bohužel LCD displej není tak přívětivý očím jako E-ink displej a i ta baterie nevydrží tak dlouho (několik hodin, jako tablet).
Čtečku knih rozhodně doporučuji, má obrovský potenciál a uvidíte, že hned jak se začtete do první knížky už nikdy nebudete chtít nic jiného. Pro komiksové nadšence to zatím není (E-ink je jen černobílý displej), ale už se pracuje na barevných E-ink a poté bude čtení komiksů jako z klasického papíru.
Doporučuji se porozhlédnout po čtečkách od Amazonu s názvem Kindle, jenž je jedním z nejlépe prodávajících modelů čteček knih. Dobré značky jsou také Pocketbook, Nook nebo Prestigio. Všechny tyto značky mají své zástupce v několika cenových relací, a tak by si měl vybrat každý.
Doufám, že jsem vám alespoň trochu navnadil a budu se těšit na našich stránkách Mojecteckaknih.cz, na které najdete odkaz hned pod tímto článkem.
Základní informace o čtečkách v kostce: E-ink nebo LCD displej, 100MB – 8GB paměť, výdrž baterie mezi týdnem až měsícem, cena mezi 1500 Kč až 10 000 Kč.

Už máte svoji čtečku knih? Adresa : http://mojecteckaknih.cz
Kategorie: Kultura, umění­, hudba
Klíčová slova: čtečka knih
Uloženo: 25.02.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde