SCIENTOLOGOVÉ OTEVŘELI ORG LOS GATOS

Slavnostní znovuotevření se konalo na počest přeměny Ideálního sídla Scientologické organizace (Ideální organizace), aby lépe vyhovovala stále rostoucí kongregaci a rozšíření humanitárních programů církve pro širokou veřejnost v oblasti podél pohoří Santa Cruz a jihozápadně od města San Jose.


Paní Erin Banksová, zástupkyně Mezinárodní Scientologické církve pro styk s veřejností, vyzdvihla partnerskou spolupráci, která byla hlavním znakem práce církve v uplynulých čtyřech desetiletích: "Ať už se jedná o setkání se sousedy, místními zástupci občanů, neziskovými organizacemi nebo představiteli měst, vážíme si této spolupráce a všeho, čím přispěla k naší historii zde. Tato církev sloužila jako hlavní místo setkání naší komunity k plánování aktivit a po tomto znovuotevření se můžeme těšit na další službu městu v příštích 40 letech."

Výkonná ředitelka církve v Los Gatos paní Lynn Hoffmanová hovořila o službách, které tato církev může nyní poskytovat scientologům a široké veřejnosti: "Znovu teď otevíráme naše brány všem těm, kteří si přejí dozvědět se více o našem náboženství. Naše večerní a víkendové semináře poskytují úvod do základních principů Dianetiky a Scientologie. Naše sestava kurzů na zlepšení života je zde, aby pomohla člověku v jakémkoli aspektu jeho života. A naše scientologické duchovní poradenství je k dispozici pro lidi hledající duchovní osvícení. Dnes se náš sen stal skutečností, takže kdokoli může navštívit naši církev a cítit se tu jako doma. Může zde také najít skutečnou pomoc a svobodu."

Důležitost této události byla podtržena účastí pana Davida Miscavige, předsedy rady Centra náboženské technologie a duchovního vůdce Scientologického náboženství, který se spolu s dalšími představiteli církve zúčastnil slavnostního otevření. Ve svém proslovu řekl pan Miscavige pracovníkům a členům církve v Los Gatos následující: "Dnes pro vás začíná nová budoucnost, neboť nyní máte prostředky k předávání nevyčerpatelné moudrosti technologie L. Rona Hubbarda. A s tím jde ruku v ruce posvátná zodpovědnost poskytnout podporu těm, které zasáhla rána osudu, zachránit ty, kdož zůstali opuštěni na cestě, jež nikam nevede, a pomoc bez rozdílu, která je naším charakteristickým znakem. To jsou základní kameny, na kterých stavíme cíle Scientologie, což je civilizace bez šílenství, bez kriminality, bez války - svět, kde schopní mohou prosperovat, kde čestné bytosti mají práva a všichni mohou svobodně stoupat k větším výšinám. A, ano, první záblesky této civilizace se derou na světlo právě zpoza těchto dveří."

Ideální organizace Los Gatos nyní disponuje nejmodernějším vybavením k představení základů Scientologie těm, kteří jsou v tomto náboženství noví. Nejnápadnějším je rozsáhlé Informační centrum pro veřejnost - rozsáhlá výstava interaktivních obrazovek, jež nabízejí více než 500 informačních filmů v 17 jazycích. Jedním stisknutím tlačítka se návštěvníkům dostane prezentace filmů o víře a postupech Dianetiky a Scientologie, stejně tak jako o životě a odkazu zakladatele L. Rona Hubbarda. Obrazovky Informačního centra také poskytují přehled mnoha Scientologickou církví sponzorovaných mezinárodních programů na zlepšení společnosti. Centrum je otevřeno na samostatné prohlídky od rána do večera.

Církevní kaple je nejen místem pro veškeré služby kongregace, ale je také plně vybavená jako místo setkání místní komunity - od seminářů a konferencí, promítání filmů, až po bankety a recepce.

Církev také poskytuje prostory upravené pro celou řadu úvodních služeb. Mezi ty patří večerní a víkendové semináře o základech Dianetiky a Scientologie a jejich použití v životě. Další kurzovní místnosti jsou využívány na studium široké řady úvodních kurzů, které obsahují nástroje na zlepšení jakéhokoli aspektu života. Nově upravená budova také disponuje ideálním Hubbardovým poradenským centrem, ve kterém probíhá scientologický auditing (duchovní poradenství), a rozšířenou akademií s několika kurzovními místnostmi na vzdělávání scientologických poradců.
__________________

Znovuotevření budovy Scientologické církve v Los Gatos je další z řady nových Ideálních organizací otevřených v roce 2012, mezi které patří také Scientologická církev Buffalo, stát New York, USA; Scientologická církev Phoenix, stát Arizona, USA, 23.6.2012; Scientologická církev Denver, v hlavním městě státu Colorado, USA, 16.6.2012; Scientologická církev Stevens Creek of San Jose, stát Kalifornie, USA, 9.6.2012; Scientologická církev Orange County, v Kalifornii, USA, 2.6.2012; Scientologická církev v metropolitní oblasti Většího Cincinnati, USA, 25.2.2012; Scientologická církev Sacramento, v hlavním městě státu Kalifornie, USA, 28.1.2012; a Scientologická církev Hamburg, Německo, 21.1.2012.

Ideální organizace jsou konkrétní podobou naplnění vize Scientologického náboženství, tak jak ji pojal L. Ron Hubbard. Neposkytují pouze ideální možnost posloužit scientologům na jejich cestě k vyšším úrovním duchovního vědomí a svobody, ale každá z nich je také navržena tak, aby sloužila jako základna a místo setkání pro celou komunitu a koordinaci společného úsilí povznést občany všech vyznání.

Mezi další Ideální organizace otevřené v nedávných letech patří New York, stát New York, USA; Washington, D.C., USA; Minneapolis-St. Paul, stát Minnesota, USA; Tampa, stát Florida, USA; Nashville, stát Tennessee, USA; Seattle, stát Washington, USA; Las Vegas, stát Nevada, USA; Los Anegeles, Pasadena a Inglewood, stát California, USA; Quebec City, Kanada; Mexico City, Mexiko; Londýn, Anglie; Melbourne, Austrálie; Brusel, Belgie; Madrid, Španělsko; Řím, Itálie; Berlín, Německo a Moskva, Rusko.
Scientologické náboženství bylo založeno autorem a filozofem L. Ronem Hubbardem. První Scientologická církev se zformovala v roce 1954 v Los Angeles a celé náboženství se rozrostlo do více jak 10.000 církví, misí a přidružených skupin, s miliony členů ve 167 zemích.
SCIENTOLOGOVÉ OTEVŘELI ORG LOS GATOS Adresa : http://www.scientology.org
Kategorie: Kultura, umění­, hudba
Klíčová slova: Dianetika, Scientologie, L. Ron Hubbard
Uloženo: 07.08.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde