Otevření Scientologické církve

Budova Církve se nachází na ulici Wabasha 505 a dříve se v ní nacházelo Vědecké muzeum státu Minnesota. Koupě budovy s rozlohou přes 7.600 m2 v srdci St. Paulu bylo odpovědí na astronomický nárůst Scientologické komunity mezi místními. (Fotografie z události: http://www.ScientologyNews.org )
Scientologická církev Twin Cities nyní nabízí největší prostory na Americkém středozápadě a bude sloužit Scientologům v oblasti od státu Wisconsin až po státy Severní a Jižní Dakoty.

Nová budova církve, která se nachází jen několik bloků od parlamentu státu a katedrály města St. Paul, sousedí také navíc s proslulým Fitzgeraldovým divadlem, čímž vytváří "historické náměstí" budov v centru St. Paulu. Prostory byly pečlivě renovovány tak, aby se zachovaly jejich pamětihodné prvky, mezi které patří vysoká okna přes celou zeď s výhledem na ulici Wabasha a trojpodlažní atrium. Věrně bylo také zachováno divadlo IMAX s třista sedadly, které bude nyní sloužit jako Scientologická kaple a místo pro setkání občanů všech vyznání.

Hned u rozměrné recepce se nachází Informační centrum pro veřejnost, které představuje víru a postupy Scientologického náboženství spolu s životem a odkazem zakladatele Scientologie L. Rona Hubbarda. Informační centrum dále poskytuje přehled mnoha humanitárních programů, které církev sponzoruje. Tyto programy zahrnují celosvětovou iniciativu týkající se lidských práv, vzdělávací a preventivní kampaň o drogách, globální síť center gramotnosti a učení a dále pak program Scientologických dobrovolných duchovních, který je dnes největším nezávislým hnutím pomoci při katastrofách na Zemi. Multimediální obrazovky nabízejí bezmála 500 dokumentárních filmů.

Na počest této významné události se jejího vedení zhostil pan David Miscavige, předseda rady Centra náboženské technologie a duchovní vůdce Scientologického náboženství. Aby poukázal na význam tohoto dne, jmenoval pan Miscavige všechno to, co nové Ideální organizace Scientologické církve tradičně přináší společnosti ve své oblasti, a přislíbil podporu a pomoc církve pro širokou škálu programů, které přinášejí užitek všem občanům. S věnováním této nové budovy Scientologické církve městům Minneapolis a St. Paul přichází také nová éra spolupráce v Twin Cities. Slavnostního otevření se zúčastnili člen městské rady St. Paulu pan Dave Thune; senátorka státu Minnesota Sandra Pappasová; členka sněmovny reprezentantů státu Minesota Rena Moranová; a prezident Minneapoliské pobočky MAD DADS (Men Against Destruction Defending Against Drugs and Social Disorder [Muži proti destrukci ochraňují před drogami a sociálními nešvary]), pan V. J. Smith.

Ve svém proslovu člen městské rady David Thune řekl: "Jsem velmi rád, že se Scientologická církev přestěhovala do této významné budovy. Vadí mi, když jsou budovy prázdné a nevyužité, obzvláště v mém volebním okrsku! Takže mi dovolte, abych řekl toto: děkuji, že jste se přestěhovali přes řeku do té lepší části Twin Cities."

Prezident Minneapoliské pobočky MAD DADS, pan V. J. Smith, hovořil o protidrogové iniciativě Scientologické církve: "Chci vám poděkovat, protože jsme již rozdali tisíce vašich brožurek Pravda o drogách, které ukazují, jaký dopad mají drogy na člověka. Scientologická církev a Nadace za svět bez drog nám usnadnily naši práci tím, že nám tyto brožury poskytly. Dali jste nám prostředky... a my jsme opravdu rádi, že u nás otevíráte tuto nádhernou budovu."

Členka sněmovny reprezentantů státu Minnesota Rena Moranová promluvila o všudypřítomné práci dobrovolníků z řad Scientologické církve: "Věřím velice silně v aktivní účast místních lidí. A proto jsem obzvláště nadšená vaším programem Dobrovolných duchovních. Práce, kterou odvádějí, na mě opravdu udělala dojem. Vyžaduje to svým způsobem, aby měl člověk srdce na správném místě, aby poskytoval nezištnou pomoc lidem, které ani neznáte a možná je už ani nikdy znovu nepotkáte. Vypadá to, že vaši dobrovolníci se právě na toto specializují. Nabízejí pomoc, angažují se, staví se čelem k potřebám naší komunity - a dokazují, že něco se s tím dá opravdu udělat."

Senátorka státu Minnesota a důležitý zastánce lidských práv a legislativy týkající se obchodu s lidmi, Sandra Pappasová, hovořila o oceněných vzdělávacích materiálech Scientologické církve o lidských právech a dlouhotrvající podpoře církve v této oblasti všeobecně: "Jádrem celé této podpory je vzdělávací kampaň, která jasně a působivě prezentuje Všeobecnou deklaraci lidských práv. To je dozajista záslužné úsilí, za které byste podle mého názoru měli být oceněni, takže vám tímto děkuji. ...Jsem hrdá na svou práci a vy můžete být hrdi na svou práci v oblasti vzdělávání lidí o lidských právech. Prosím pokračujte."

Scientologická církev Twin Cities je nejnovější z několika desítek Ideálních organizací Scientologické církve (Ideální orgy), které byly otevřeny v posledních pěti letech. Ideální orgy naplňují odkaz zakladatele L. Rona Hubbarda a jeho vize Scientologického náboženství a skupin. Ideální orgy poskytují nejen ideální prostory pro služby Scientologům na jejich cestě k duchovnímu růstu, ale jsou také navržené jako základna a místo setkání pro společné úsilí o povznesení občanů všech vyznání.

Scientologická církev Twin Cities je čtvrtým Ideálním orgem, který byl otevřen v roce 2011, a připojuje se tak k dalším novým církvím:

•Scientologická církev Tampa, provoz zahájen v nových prostorách na Ybor Square 13. března 2011.
•Scientologická církev Moskva otevřela nové prostory u Zahradního okruhu, asi kilometr a půl od Rudého náměstí, 26. února 2011.
•Scientologická církev Melbourne ot
Otevření Scientologické církve Adresa : http://www.scientologie.cz
Kategorie: Kultura, umění­, hudba
Klíčová slova: Dianetika, Scientologie, L. Ron Hubbard
Uloženo: 08.11.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde