Vtipné ilustrace a obrázky

Karikaturista a ilustrátor Oldřich Dwořák kreslil do novin a časopisů své vtipné obrázky ještě jako zaměstnanec - propagační výtvarník. Žák akademického malíře, ilustrátora Jana Jůzla ale hned jak to bylo možné, tedy od r.1990 vstoupil na volnou nohu a dráhu umělce. Dodnes má na kontě na 180 titulů novin a časopisů, kde mu kreslené vtipy a karikatury otiskovali. Samozřejmě i spoustu cen a uznání, kreslil i pro TV pořady. Za všechno například hovoří názor kolegy karikaturisty E. Davida: "Oldo, tebe považuju za špičku. Tvoje kresba je velmi moderní a graficky bezchybná. Tvoje nápady jsou taky brilantní. To si říkám vždy, když něco od tebe vidím. Pořád se mi tímto potvrzuje, že jsi karikaturistická jednička."
Ale pokud by se čtenář chtěl o autorovi dozvědět trochu více?? Tak stačí navštívit jeho webové stránky. Zde se dozvíme, že po jejich založení se věnuje již více kresbám na zakázku a poptávku, i pro reklamu a propagaci. Třeba vtipné ilustrace pro letáky, plakáty, etikety, obaly, vizitky, kalendáře, omalovánky pro děti, publikace, ale i dárkové kreslené vtipy či pro zarámování na stěnu. Nechybí informace o autorovi, jeho názory, ale hlavně galerie, která obsahuje kreslené vtipy, vtipné ilustrace i karikatury, či chcete-li - srandovní obrázky.
Nač dále popisovat co dále na webu kreslíře Oldřich Dwořáka najdeme, když stačí jedno kliknutí a ocitneme se ve světě, kde vládnou kreslené postavičky, ve světě kresleného humoru... Který nám přinejmenším vyvolá úsměv na tváři. A možná někteří nezůstanou jen u toho - a Dwořákovy ilustrace a vtipné obrázky obohatí a osvěží také jejich firemní noviny, letáčky, jídelní lístky, katalogy či třeba stěnu kanceláře, nebo čekárny...

Vtipné ilustrace a obrázky Adresa : http://www.oldrichdworak.cz
Kategorie: Kultura, umění­, hudba
Klíčová slova: Kreslený humor,karikatury,vtipné ilustrace,kreslené vtipy,na zakázku, humor
Uloženo: 07.02.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1
Hodnocení webu: 1

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde