Kulturní a filmové stránky

Nechť je tento web důkazem, že blog nemusí být jen deníček či podprůměrné stránky aktualizované jednou za půl roku s informacemi nejen velmi úzkého zaměření, ale mnohdy i nepravdivé či s přestárlými údaji, velmi často s kupou pravopisných (opravdu hrůzostašných) či gramatických chyb.

Myslím, že informace, které zde najdete, jsou seriózní a pravdivé, v žádném případě bulvární či porušující něčí práva.

Snažím se přidat každý den nějaký ten článek, někdy hledám informace několik hodin, a někdy (většinou je to neděle) se aktuální informace nenajdou. Ale povětšinu dní je zde zveřejněno několik článků.

Snažím se, aby bylo vše srozumitelné a bez zbytečně zdlouhavých informací, které jsou k ničemu. Když se chce někdo dozvědět víc, pokud je to v mých silách, přidám odkaz na oficiální stránku či zveřejním zdroj.

Ke každému článku, pokud to jde, přidám alespoň malou fotku, u filmů se snažím přidávat odkaz na trailer, databázi fotek či oficiální stránky, občas i jejich kombinaci.

U filmových festivalů najdete samozřejmě datum a místo konání a několik stručných infomací, popř. odkaz na oficiální web.

Informace

Na vstupní stránce kultura.blog.cz najdete nejnovější články, ať už patří do jakékoli rubriky.

Na Hlavní stránce naleznete obecné informace, filmové festivaly, zajímavosti k filmům, výsledky různých anket, fota, plakáty atd.

V Novinkách zveřejňuji informace k novým filmům ( + trailery, fotky atp.), novinky z kultury celého světa apod.

Článek měsíce je věnovám zajímavému (spíše delšímu) článku z oblasti psychologie.

Můžete hádat, co najdete v Premiérách. Správně, je to seznam premiér ČR spolu s odkazy na děje všech filmů.

Hmm, co asi najdete v Recenzi filmu měsíce? Aha, budou to asi recenze na nejzajímavější filmy měsíce - není to kritický názor jednoho člověka ovlivněný jinými filmy, ale oficiální text distributora.

Filmový slovníček. Zde najdete vysvětlení všech možných pojmů od adaptace přes kinematografii, teaser, remake,... až po žánr.

Žebříček návštěvnosti kin - žebříčky a vydělané peníze v ČR a USA každý týden aktualizace, jiné evropské země aktualizovány jednou za čtyři týdny, pokaždé se díváme do jiných končin.

Vtip měsíce - není co dodat.

Stránky, na kterých je můj odkaz či díky nim sleduji svou sledovanost :-) a mohu zdokonalovat články, jsou v rubrice Spřátelené weby.

V Anketě jsou dvě ankety, prozatím nehodlám žádnou přidávat.

Můžete hádat, co najdete v Kontaktu.

Trocha historie

Tyto stránky jsem založila v polovině ledna, začalo první oťukávání a úpravy grafiky, volba správné barvy a obrázku, velikost menu, typ písma apod. Články jsem začala psát 24.1.2006.

Od té doby prošel web několika většími či menšími úpravami, které mají vést (skoro) k jeho dokonalosti.

Stránky jsem nechala sledovat TopListem od poloviny května, jiným serverem NaVrcholu od půli června.

Návštěvnost stránek od té doby roste, zajímavé je, že dříve bylo návštěvníků nejvíce po dvaadvacáté v pátek a přes celý den o víkendu, nyní je návštěvnost nejvyšší v úterý a ve čtvrtek. Samozřejmě to není pravidlo, ale je to většinou tak.

Hackeři

Musela jsem zablokovat komentáře pod článkem Nominace na Oskara, neustále se pod ním objevovali odkazy na všemožné servery, většinou americké nebo francouzské. No, bavilo by vás každý den mazat okolo třiceti komentářů?

Co se neuchytilo

Z rubrik má momentálně nejmenší sledovanost Filmový slovníček, o jeho zrušení v žádném případě však neuvažuji. Byly ale rubriky, do kterých přišlo pramálo návštěvníků, ne-li žádný. Nejdříve to byly Triky měsíce. Každý měsíc tři triky z knihy (NE)ROZUM do kapsy. Nejdříve pár lidí přišlo, ale byla to hrůza. A tak byly nahrazeny Rekordy týdne (ty byly z časopisu Epocha) - ale ty čekal ještě horší osud než Triky. A tak byly i ony smazány, a pak, po nějakém čase, prozměnu nahrazeny Autíčkem čtvrtletí. Ale na vyfocené Ferrari s pár informacemi přišli jen zarytí příznivci aut, kteří prostě dali do vyhledávače potřebná hesla a projížděli stránky, které ,,vyjely". A tak byla smazána i tato rubrika a můžete psát tipy, které by mohly nahradit místo zmiňovaných propadáků.

Hezký den, autorka :-)

P.S.: A nezapomeňte, jakékoli připomínky, námitky, názory, rady, tipy a cokoliv napište do komentářů (odkaz u každého článku vpravo dole - Přidat komentář či Počet komentářů: x) nebo na xxxyyyz@centrum.cz.
Kulturní a filmové stránky Adresa : http://kultura.blog.cz
Kategorie: Kultura, umění­, hudba
Klíčová slova: kultura, film, recenze, psychologie, premiéry, vtipy, slovníček, návštěvnost
Uloženo: 23.09.2006
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 5
Hodnocení webu: 4

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde