Sótó zen ČR

Sótó zen Česká republika je občanské sdružení založené v roce 2004 žáky mistra Sandó Kaisena, které zaštiťuje aktivity spojené se šířením autentického učení Sótó zenu, jehož hlavní náplní je meditace v sedě, Zazen. Úzce spolupracuje s asociací Zazen International, která spravuje centrální svatyni Štítu Světla ve Francii a napomáhá šíření učení Sandó Kaisena po celé Evropě.

Zen není náboženstvím, ani nějakým druhem filozofie. Je to praxe každodenního života, vhled do skutečnosti takové, jaká je. Nehledá klid, moudrost či lásku, neboť to vše se již skrývá v nitru každého z nás. Stačí se navrátit ke své původní přirozenosti a naše komnata pokladů se otevře sama od sebe.

Učení a praxe naší školy pochází od Buddhy Šákjamuniho. Sótó zen (jap. sótóšu) je školou zenového buddhismu, jejíž základy položil mistr Eihei Dógen ve 13. století v Japonsku. Do Evropy se Sóto zen rozšířil v 60. letech minulého století zásluhou japonského mistra Taisena Dešimarua. Sótó zen Česká republika předává učení Sandó Kaisena, žáka a následovníka mistra Dešimarua.
Sótó zen ČR Adresa : http://www.sotozen.cz
Kategorie: Jiné
Klíčová slova: soto zen, sando kaisen, meditace, zazen, zen-buddhismus, zen, buddhismus
Uloženo: 04.02.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde