Kde sehnat originální dárek ?

Téměř všichni se alespoň jednou dostali do situace, kdy museli narychlo vymyslet a sehnat dárek pro své blízké. Stačí pouhé přehlédnutí jména či data v kalendáři, nečekaná událost nebo příliš mnoho práce, abychom náhle stáli před neodbytnou nutností volby – co pořídit a kde?

Většinou nás z nejhoršího vytáhne klasická trojice – láhev dobrého vína, bonboniéra a květiny. Tyto „zachránce“ lze v dnešní době sehnat celkem bez větších obtíží i o víkendech téměř v jakoukoli hodinu. Záleží pouze na požadavcích kvality, finančních možnostech a ochotě objíždět ve tři ráno velká obchodní centra, popřípadě benzínové pumpy aj. Alkohol, čokoláda a kytice vládnou, zdá se, západoevropským představám o daru. Přinejmenším jako nouzové východisko, s čímž samozřejmě počítají i prodejci. Proto je nabízejí takřka všude.

Popírat, že vůně svazku lehce orosených růží, mámivé účinky nápoje králů a svůdná sladkost ukrytá v drobném kousku celofánu nedokáží potěšit, by bylo pošetilé. Na druhou stranu – nikoho jimi nepřekvapíme. Alespoň ne skutečně. Dotyčný nemusí mít nejmenší ponětí o našem úmyslu jej obdarovat a způsobíme mu radost. Ovšem dostane pouze věci, které zná. O co větší šok bychom způsobili věcí, kterou v životě neviděl a neměl ani tušení o její existenci.

Ve světě je běžně známý a oblíbený druh originálních dárků s názvem „gadgets“. Toto slovo v překladu znamená přibližně „vychytané věcičky“. Jedná se o nepřebernou škálu možností, čím překvapit. Existuje mnoho kategorií a tipů, z nichž můžeme vybírat vhodnou maličkost (popřípadě něco většího) pro každou příležitost. Nalezneme zde elektronické hračky (robohmyz, letadélka, 3D webkamera...), účelné i ozdobné věci v neobvyklém provedení (například samochladící půllitr či sedací vak s úpravou poloh), rovněž spoustu vtípků, zvláštních pochutin, přístrojů apod.

Tento fenomén se nyní dostává k nám do České Republiky. Místo zoufalého obíhání obchodů, vzteklého hledání a chvatného rozhodování si stačí sednout na pár minut k počítači. V pohodlí domova přesně ve chvíli, která se nám zrovna hodí, můžeme beze stresu objevit přesně to, co potřebujeme. Stačí pár kliknutí myší a stránky internetových obchodů nám samy nabídnou celé galerie „vychytaných věciček“, navíc přehledně rozdělených podle kategorií. Objednat a nechat si zboží doručit, trvá chviličku. Na „gadgets“ se specializuje například SmartStore.cz
Kde sehnat originální dárek ? Adresa : http://www.smartstore.cz
Kategorie: Internet, email, služby
Klíčová slova: gadgets, dárky
Uloženo: 12.06.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: Anketní­ systém - ankety, nástěnky, vzkazní­ky zdarma.

 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde