Plastová okna a jak vybrat ty správné

Už dlouhou dobu platí, že plastová okna jsou naprostým standardem a sehnat je není nejmenší problém. Existuje nespočet provedení a typů v nichž jsou plastová okna nabízena a zároveň mají zákazníci možnost si vybrat z mnoha typů tepelně technických parametrů. Nicméně často bývá velkým problémem z takto velké nabídky vybrat ty správná plastová okna. V kategorii plastová okna je totiž výrobců velmi mnoho a jasně daných kritérií kvality málo a tak běžný zákazník může mít potíž si vybrat správně.

Typy těsnění a jejich vlastnosti


Základním kritériem pro kvalitu plastového okna je těsnění. Rozlišujeme několik druhů těsnění.
První a velice běžnou alternativou jsouplastová okna s dorazovým těsněním. Výhodou tohoto těsnění je výborná izolace, díky dvěma těsnícím gumám. Tyto plastová okna však mají také jednu nevýhodu – vlhkost. Ta zvláště v zimních měsících vede k tvorbě plísní a podobných příznaků zvýšené vlhkosti v obytném prostoru. Proto je nezbytné u těchto typů oken velice často větrat.
Výrazně komfortnější (ale úměrně tomu také dražší) jsou plastová okna se středovým těsněním. Tyto plastová okna vykazují skvělé teplené vlastnosti a zároveň vysoký zvukový útlum. Jejich těsnění navíc těsní úměrně síle větru, která na těsnění působí a tak jsou tyto plastová okna i vhodná do extrémních klimatických podmínek.

Chytrá plastová okna


Skvělou možností jak získat kvalitní plastová okna jsou tzv. chytrá okna. Tyto plastová okna se začala vyrábět v 90. letech a jsou to plastová okna se středovým těsněním. Chytrá plastová okna dokážou díky své dekompresní komoře zajistit plynulou výměnu vzduchu a zabraňují vlhkosti a jsou tak výbornou volbou při výběru plastových oken.
Jak z výše popsaného vyplývá o něco kvalitnější těsnění mají plastová okna se středovým těsněním. Klasickým příkladem oken s tímto těsněním jsou plastová okna Schüco. Plastová okna s dorazovým těsněním svoje trošku slabší fyzikální vlastnosti nahrazují výhodnější cenou. Okna s tímto těsněním jsou například plastová okna Rehau nebo plastová okna.

Plastová okna Praha


S výběrem druhu těsnění a typu plastových oken (např. plastová okna Rehau s dorazovým těsněním nebo plastová okna KBE se středovým těsněním) Vám pomohou odborníci ze společnosti Plastokno. V její nabídce naleznete široký sortiment plastových oken a doplňků včetně poradenství, montáže a kompletního servisu.

Plastová okna a jak vybrat ty správné Adresa : http://www.plastova-okna-plastokno.cz
Kategorie: Internet, email, služby
Klíčová slova: KBE,plastová okna,Rehau
Uloženo: 08.06.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: Anketní­ systém - ankety, nástěnky, vzkazní­ky zdarma.

 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde