psanitextunaweb.cz

Psaní textů na web je speciální disciplina, která vyžaduje určité znalosti a zkušenosti. Na pisatele textů to klade nemalé nároky. Psaní textů podléhá určitým pravidlům a má své dané zákonitosti. Webové texty musí být srozumitelné, seriózní a především gramaticky či stylisticky dokonalé. Psaní těchto textů na webové stránky se nazývá – copywriting. Psaní textu na web má svá pravidla a účel

Psaní textu vyžaduje především znalost této problematiky v plném rozsahu. Svým obsahem a pojetím se liší od ostatních publikačních činností nebo psaní tiskové zprávy. Kvalitní texty, které zaujmou, musí být stručné, ale výstižné. Rozhodující je i jeho rozčlenění. Text musí upoutat pozornost návštěvníka, vytvořit patřičnou nevtíravou atmosféru a musí působit přirozeně. Správný textový obsah přinese lepší výsledky při prodeji produktů nebo služeb. Existuje obecně povědomí, že lidé na webu nečtou, ale není to tak úplně pravda. Platí to jen pro špatné texty. Pokud se čtenáři nabídne možnost snadné orientace v textu obsah je stručný a srozumitelný může se návštěvník stát potencionálním zákazníkem.
Psaní textů na web a copywriting

Dalo by se říci, že copywriting je jedna ze speciálních disciplín, která se zabývá psaním textů pro elektronická, ale i tištěná média. Copywriting v překladu znamená psaní textů, mott a sloganů. Web copywriting je užší oblast této činnosti, specializovaný na psaní textů pro web. Kvalitně napsaný text by měl být marketingově účinný, srozumitelný a obsahově výstižný a vyčerpávající.


psanitextunaweb.cz Adresa : http://www.psanitextunaweb.cz/
Kategorie: Internet, email, služby
Klíčová slova: copywriting, Psaní textů, psaní textů na web, Web copywriting, copywriter, optim
Uloženo: 20.03.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: Anketní­ systém - ankety, nástěnky, vzkazní­ky zdarma.

 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde