Morální principy

Když člověk dobře nepřežívá, nemůže zažívat radost ani štěstí. Snažit se přežívat v chaotické, nečestné a obecně nemorální společnosti je složité. Každý jednotlivec nebo skupina se snaží vytěžit ze života tolik radosti a osvobodit se od tolika bolesti, kolik se jen dá.

Tvé vlastní štěstí se může díky nečestnosti a špatnému chování ostatních změnit v neštěstí a zármutek. Vybavuješ si příklady něčeho takového v Tvém životě? Takové nesprávné věci omezují přežití a snižují štěstí člověka.
Ty jsi pro druhé lidi důležitý člověk. Poslouchají Tě. Můžeš mít na ně vliv. Štěstí nebo neštěstí lidí, které dokážeš vyjmenovat, je pro Tebe důležité.

Existuje brožurka „Cesta ke štěstí - rozumný průvodce pro lepší život.„ Je to první nenáboženský morální kodex, založený zcela na zdravém rozumu - byl napsán L. R. Hubbardem - pro ilustraci malý citát:

„Člověk si může někdy připadat jako list ve víru větru, který ho žene přes špinavou ulici, či jako zrnko písku, které někde uvízlo. Ale nikdo neřekl, že život je něco klidné a uspořádané, není. Člověk není ani odvátý list, ani zrnko písku - každý si může do větší či menší míry nakreslit svou vlastní cestu a kráčet po ní. “

L. Ron Hubbard

Cesta ke štěstí je celosvětový fenomén. Je to soubor 21 pravidel pro šťastný život, založený na zdravém rozumu. Je vydána ve formě brožurky, knihy a je i zfilmovaná. Přeložena byla do 97 jazyků a vyšla již v nákladu přes 100 000 000 kopií.

Cesta ke štěstí se veřejnosti dostává do rukou zdarma formou rozdávání dobrovolníky na ulicích. V místech, kde se Cesta ke štěstí dostane do rukou lidí, má vynikající výsledky – snížení kriminality, povznesení etiky a morálky, zlepšení vztahů mezi lidmi, zvýšení porozumění a tolerance mezi rodinami, skupinami, národy, což vede k bezpečnějšímu a méně násilnému světu pro všechny.
Morální principy Adresa : http://www.moralniprincipy.cz/?page_id=242
Kategorie: Informace, zpravodajství­
Klíčová slova: Cesta ke štěstí, štěstí, osobní štěstí, radost, mezilidské vztah
Uloženo: 22.06.2014
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde