Mládež za lidská práva

| Tampa, Florida, USA • 25. března 2013 |
Návrháři a výrobci fair-trade oděvů a doplňků byli pozváni k účasti na třetím ročníku fair-trade modní výstavy Barvy světa.

Mládež za lidská práva na Floridě vyzývá výrobce fair-trade oblečení, aby vystavili své oděvní výrobky a doplňky na třetím ročníku módní výstavy Barvy světa, jež se koná v sídle Scientologické církve v Tampě v červenci 2013. Účelem je zvýšení povědomí o obchodu s lidmi a nucené práci v USA a jinde ve světě a podpora bezpečných podmínek a spravedlivého zacházení s těmi, kteří pracují na získávání surovin pro módní průmysl.
Mládež za lidská práva je mezinárodní nezisková organizace, jejímž cílem je vzdělávat mládež po celém světě o lidských právech, tak aby se stali zastánci tolerance a míru.
Mnozí Američané si myslí, že nebezpečné a nespravedlivé zacházení s dělníky, kteří oděvy v USA vyrábí, je věcí minulosti. Hnutí za ukončení robotáren, dílen s drsnými pracovními podmínkami a velmi nízkou mzdou, nabylo na síle po tragedii 25.3.1911, kdy 146 mladých žen, z nichž většina byla ve věku od 13 do 23 let, ztratily své životy při požáru newyorské továrny na halenky Triangle. Do konce 30. let robotárny z USA zmizely – nebo to tak alespoň líčí historické knihy.
“Robotárny se opět staly součástí oděvního průmyslu,” říká Dustin McGahee, prezident Mládeže za lidská práva v Tampě na Floridě. „V minulém roce provedlo Ministerstvo práce USA 374 různých kontrol a našlo 2.215 dělníků v jižní Kalifornii a New Yorku, kteří nedostávali ani minimální mzdu.“
Světová organizace fair-trade definuje fair-trade jako “obchodní spolupráci založenou na dialogu, transparentnosti a respektu, která usiluje o větší spravedlnost v mezinárodním obchodu. Přispívá k dlouhodobému rozvoji tím, že nabízí lepší obchodní podmínky přehlíženým výrobcům a dělníkům, o jejichž práva se také stará.”
Každé léto hostí Scientologická církev Tampa fair-trade módní přehlídku Barvy světa, kterou organizuje Mládež za lidská práva Florida. Módní přehlídka představila fair-trade oděvy od firem Green Verdana, Indigenous Designs, Green Heart Shop, Novica a Urban Inca Shoes.
Mládež za lidská práva chce zákazníkům ukázat mnohé alternativy, které se jim nabízí a mohou podpořit fair-trade, a proto zvou všechny fair-trade výrobce, aby předvedli svou módu a doplňky.
Scientologové na pěti kontinentech společně s vládními agenturami a nevládními organizacemi usilují o to, aby v širokém měřítku dosáhli povědomí o a naplnění Univerzální deklarace lidských práv OSN z roku 1948, která je prvním světovým dokumentem o lidských právech.
Scientologická církev vydala novou brožuru Scientologie: Jak pomáháme – Sjednoceni za lidská práva: Jak učinit lidská práva globální realitou, aby vyšla vstříc poptávce po více informacích o osvětě na téma lidských práv a iniciativě o povědomí o lidských právech, které podporuje. Pro více informací navštivte Scientologickou webovou stránku.
###
L. Ron Hubbard napsal: “Lidská práva se musí stát skutečností, ne jen idealistickým snem,” a scientologické náboženství je založeno na principu lidských práv. Kodex scientologa vyzývá všechny členy náboženství, aby se angažovali v podpoře skutečných humanitárních snah na poli lidských práv.

Více na: www.scientologie.cz

Mládež za lidská práva Adresa : http://www.dianetika.cz
Kategorie: Informace, zpravodajství­
Klíčová slova: Dianetika, Scientologie, l. Ron hubbard, drogy
Uloženo: 24.04.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde