Textilní tkaniny, lůžkoviny, sypkoviny,

On-line prodej textilních tkanin. Výroba - Příže, Sypkoviny, Lůžkoviny, Plněné přikrývky a polštáře, Profesní tkaniny.

Kořeny dnešní společnosti sahají až do začátku 19. století, kdy byla na Tanvaldsku postavena největší strojní přádelna bavlny ve střední Evropě. Podnikatelský záměr a úspěch firmy Tanvaldská přádelna bavlny dal vzniknout dalším bavlnářským firmám a od roku 1845 vývoj pokračoval zřizováním mechanických tkalcoven.

Vrchol rozvoje bavlnářského průmyslu na Tanvaldsku byl zaznamenán na počátku 20. století, kdy zde působilo 20 bavlnářských firem. Podobná koncentrace textilní výroby v tak malé oblasti nebyla nikde na území tehdejší monarchie.

Textilní společnosti, které přetrvaly období poznamenané dvěma světovými válkami, se staly v roce 1948 základem národního podniku Seba Tanvald.

Vlivem politických změn v listopadu roku 1989 začala probíhat privatizace malých a později i velkých státních podniků. Odkoupením majoritního podílu akcií od Fondu národního majetku a uplatněním podnikatelského záměru došlo v červnu roku 1996 k založení akciové společnosti Seba T.

V současné době patří Seba T mezi nejvýznamnější výrobce textilních tkanin v České republice s tradicí výroby sahající hluboko do 19. století.
Textilní tkaniny, lůžkoviny, sypkoviny, Adresa : http://www.sebat.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: textil, tkaniny, bytový textil, příze, sypkoviny, lůžkoviny, plněné přikrývky a
Uloženo: 08.05.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde