Střešní okna Velux

Lemování zajišťuje dokonalé a vodotěsné osazení do střešního pláště. Parotěsná fólie brání teplému a vlhkému vzduchu, aby se dostal do střešní konstrukce. Plisovaný límec a izolační rám dále zajišťují zlepšení tepelně izolačních vlastností namontovaných oken.


Kyvná střešní okna VELUX

Kyvná střešní okna umožňují lepší využití prostoru pod oknem. Lze je instalovat do střechy se sklonem od 15° do 90°. Otočení skla o 160° umožňuje snadné čištění. Všechna kyvná střešní okna jsou vybavena ventilační klapkou, v případě okna GZL ventilační štěrbinou, určenou k větrání i přes zavřené okno, a to bez ohledu na přízeň či nepřízeň počasí.

Střešní okna VELUX jsou dodávána ve třech upravách; BASEfinish, TOPfinish® a EVERfinish® a manuálním i elektrickým ovládáním.


Kyvné střešní okno Velux GGL umožňuje optimální prosvětlení půdního prostoru. Jeho výhodou je také snadná a rychlá montáž. Je vybaveno závěsem, který zajišťuje jednoduché otevírání. Navíc je možné okno otočit o 160 stupňů a umýt vnější stranu skla přímo z místnosti. Povrchová úprava dřeva TOPfinish zaručuje, že okno není třeba po osazení lakovat či jinak upravovat.


Kyvné střešní okno Velux GGU s ventilační klapkou nabízí kromě praktických vlastností okna GGL navíc zvýšenou odolnost vůči vnějším vlivům a elegantní vzhled. Je vyrobeno z lepeného dřevěného profilu s povrchovou vrstvou z polyuretanu EVERfinish, výhodně tak využívá přednosti obou materiálů.


Praktické okno Velux GZL s ovládacím madlem v horní části křídla. Madlo okna se pohodlně drží a snadno ovládá. Přímo pod okno můžete postavit nábytek, aniž znemožníte otevírání.
Také toto okno je vybaveno ventilační štěrbinou pro přivětrání a umožňuje snadné mytí při přetočení křídla o 160°. Okno GZL lze zajistit ve dvou polohách: pro umývání a k zabezpečení proti silnému větru. Toto zajištění slouží zároveň jako dětská pojistka.


Velux GGL INTEGRA - kyvné střešní okno s ventilační klapkou, která má předinstalovány prvky elektrického ovládání včetně komfortního dálkového ovladače. Systém umožňuje ovládání 3 prvků - kromě již zabudované funkce elektrického ovládání okna je možno do systému napojit další dva elektricky ovládané doplňky - vnější a vnitřní.


Velux GGU INTEGRA - kyvné střešní okno s ventilační klapkou, která má předinstalovány prvky elektrického ovládání včetně komfortního dálkového ovladače. Systém umožňuje ovládání 3 prvků - kromě již zabudované funkce elektrického ovládání okna je možno do systému napojit další dva elektricky ovládané doplňky - vnější a vnitřní.



Výklopná střešní okna Velux

Výklopná okna se otvírají ven a poskytují neomezený výhled. Mají ovládací kličku na spodní straně křídla a jsou optimální v případě, že je okno umístěné ve střeše s mírným sklonem, nebo ve větší výšce. Lze instalovat do střech se sklonem 15° - 55°. Otočení okna o 160° umožňuje snadné čištění. Všechna výklopná střešní okna jsou vybavena ventilační klapkou určenou k větrání i přes zavřené okno, a to bez ohledu na přízeň či nepřízeň počasí.

Střešní okna VELUX jsou dodávána ve třech upravách; BASEfinish™, TOPfinish® a EVERfinish®. Kyvná okna mohou být ovládána elektricky (nutný samostatný motor).


Díky střešnímu oknu Velux GPL si vychutnáte neomezený výhled. Otevírá se směrem ven a zajišťuje tak ideální kombinaci prosvětlení místnosti, ventilace a také volného výhledu. Nové ergonomické madlo v horní části křídla slouží k ovládání ventilační klapky a k přetočení křídla při mytí.
Tento typ okna je ideálním řešením pro střechy s mírným sklonem.


Střešní výlez Velux

Střešní výlez Velux GVT je navržen jako střešní výlez pro použití v prostorách, které nejsou určeny k trvalému obývání.
Otevřené okno tohoto typu má průchozí profil 49 x 76 cm. Křídlo okna GVT je vybaveno bočními závěsy, může být tedy zavěšeno buď na levé nebo na pravé straně. Ovládací rukojeť umožňuje fixovat okenní křídlo ve třech větracích polohách.
Okno se dodává včetně lemování, které zajišťuje snadnou a vodotěsnou instalaci do všech typů střešních krytin.



Světlovod VELUX

Světlovod VELUX umožnuje přívod denního světla do místností jako jsou chodby, haly, komory, koupelny, tedy všude tam, kde není možné umístit okna a kde není nutný výhled do okolí.

Světlovod se skládá ze čtvercového rámu o rozměru 48x48 cm, který je umístěn na střeše a je zasklen tvrzeným sklem o tloušťce 4 mm. Světlovod je vhodný pro instalaci do střech se sklonem 15°–60°. Na zasklený rám navazuje ohebný tubus o průměru 35 cm a délce 2 m, který přivádí světlo do interiéru.



Lemování VELUX

Dle typu vhodné do profilované i ploché střešní krytiny.
Zajišťuje vodotěsnost a ochranu proti povětrnostním vlivům.

Standardní provedení z hliníku v neutrální šedé barvě, dostupné také v provedení z mědi nebo titanzinku.


Lemování Velux EDW - pro profilovanou střešní krytinu s výškou profilu do 120 mm, např. keramické a betonové tašky, vlnité eternitové a plechové šablony atd. (i plochou střešní krytinu s tloušťkou více než 15 mm, např. bobrovka). Spodní díl lemování EDW je vybaven plisovanou manžetou, kterou lze snadno přizpůsobit tvaru střešní krytiny. Drenážní žlábek umožňuje odvádět vodu z podstřešní fólie mimo obvod okenního rámu.


Pro plochou střešní krytinu s tloušťkou max. 16 mm, např. živičný šindel, eternitové šablony, břidlice. Velux EDS lemování je vhodné také pro drážkovou (falcovanou) plechovou krytinu. Je určeno pro osazení střešních oken jednotlivě do střech se sklonem od 15° do 90°. Spodní díl je položen na střešní krytinu, boční a horní díl jsou překryty krytinou. V případě použití podstřešní fólie je vhodné použít drenážní žlábek, který odvádí vodu z podstřešní fólie mimo obvod okenního rámu.


Montážní doplňky

Montážní sada Velux BDX zaji
Střešní okna Velux Adresa : http://www.strechy.eu
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: velux střešní okna
Uloženo: 19.11.2007
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 4.4
Hodnocení webu: 5

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde