Co posuzovat před zateplením fasády

Před samotným zateplováním je důležité důkladně posoudit stávající stav obvodového zdiva, stanovit si reálný cíl, jak by konečná fasáda měla vypadat a jaká kritéria by měla splňovat.
Pro instalaci izolačního materiálu je důležité zjistit stav podkladu. Podklad, na který se bude lepit izolační materiál, musí být pevný, čistý a bez mastnot. Důležitá zejména pro spotřebu lepidla je také rovinatost zdiva. Předem je nutné určit, zda budou zachovány veškeré římsy, výstupy a ozdoby na fasádě. Při zateplování fasády je také nutné vyřešit veškeré konstrukce, které z fasády vystupují – zábradlí, stříšky nad vchodem, venkovní rolety, ozdobné mříže apod.
Na cenu zateplení má vliv nejen tloušťka a druh zateplovacího materiálu, ale i členitost domu, množství oken a dveří, přístup ke všem stěnám a možnost stavby lešení.
Před samotným zateplením je nutné vyřešit případné závady na izolaci od spodní vody a odstranit veškeré zatékání u střešní konstrukce případně u oken. Aby bylo dosaženo maximální účinnosti zateplení a nenastávaly žádné komplikace, musí být veškeré problémy s vlhkostí zdiva vyřešeny.
Pokud uvažujete o zateplení vašeho domu, kontaktujte naši společnost Stav Agency s.r.o. z Liberce. Odborně posoudíme současný stav a navrhneme nejvhodnější řešení.
https://www.stav-agency.cz/scsdc/zateplovani-budov/
https://www.stav-agency.cz/stavebni-cinnost/vystavba-rodinnych-domu/
https://www.stav-agency.cz/2022/10/17/co-musime-posuzovat-pred-zateplenim-fasady/

Co posuzovat před zateplením fasády Adresa : http://www.stav-agency.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: Zateplení, izolace, zateplování
Uloženo: 24.10.2022
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde