dlažby a obklady v exteriéru

Keramické obklady a dlažby nejsou jen součástí našich domovů, koupelen, kuchyní a často i dalších interiérů, ale můžeme se s nimi setkat i ve venkovním prostředí. Dlažba, položená na náměstí je stále častěji samozřejmostí, ale s obklady se setkáváme i na fasádách rodinných domků či městských projektů. Kromě klasických rozměrů zde můžeme najít i velké formáty až do velikosti 100x300 cm. Můžeme vybírat z imitací mnoha přírodních materiálů. Tyto velké formáty jsou vyráběny ve velmi malé tloušťce, což je pro manipulaci velmi výhodné, protože i přes svůj rozměr jsou velmi pevné, ale zároveň velmi lehké. A výsledný efekt takového obkladu je velmi zajímavý a moc hezký. Obklady vypadají velice dobře a je u nich vzhledem k velkému formátu minimální množství spár. A spáry, které tam přece jen jsou, jsou poměrně malé, takže obložená plocha působí dojmem jednolitého celku. Venkovní obklady jsou tady velmi odolné proti povětrnostním vlivům.
Dost často můžeme vidět keramickou dlažbu na příjezdových cestách k rodinným domům, používáme ji na terasy, krásným příkladem keramické dlažby v „terénu“ je dlažba kolem bazénů, které zdobí zahrady mnoha rodinných vilek. Ve fotogalerii interiérů si můžeme některé realizace obkladů a dlažeb ve venkovním prostředí prohlédnou.
Dlažby, které můžeme použít ve venkovním prostředí, se od vnitřních dlažeb liší, musí splňovat určité podmínky. Musí být co nejméně nasákavé, mrazu a vodě odolné a pevné tak, že jsou odolné proti oděru a povětrnostním podmínkám. To je část z řady faktorů, které musí splňovat. Nesmíme však zapomenout na jednu důležitou vlastnost, musí být protiskluzové. To platí u všech venkovních dlažeb, největší protiskluznost je však důležitá hlavně u bazénů, kde člověk chodí po těchto mokrých dlažbách bosou nohou.
Výběr mezi dlažbami od různých výrobců je však velmi široký, ať je to už množství různých designových provedení, ve kterých jsou vyrobeny, barev či formátů, nabídka je tak široká, že si, jak doufám, vybere opravdu i ten nejnáročnější zákazník. Zajímavá je skutečnost, že díky tomu, že tyto dlažby se vyrábí i v imitaci dřeva, můžeme si tento „luxus“ dovolit i v případě, že dlažbu potřebujeme použít do míst, která nejsou pro přírodní dřevo příliš vhodná.
S klasickou mozaikou, skládanou ze čtverečků i obdélníčků, povětšině v barevném provedení se můžeme setkat v exteriéru nejčastěji v bazénech. Mozaika je celkem často používaným obkladem právě pro tento účel. Je možné z ní vytvořit velmi zajímavé vzory, takže Váš bazén může být obložen celkem originálním způsobem.
Ale mezi mozaikovými dekoračními prvky není k mání jen klasická mozaika složená z malých čtverečků či obdélníčků. Výběr obkladů tohoto druhu je velmi široký, takže nám mozaika udělá krásnou kulisu např. při obkladu dvorů, dokáže vytvořit krásná, někdy i přímo romantická zákoutí, do kterých můžeme vestavět krb a za horkých letních večerů relaxovat a grilovat s rodinou či přáteli. Pro tyto účely je velmi vhodná mozaika např. skládaná z různě velkých obdélníků, která vytvoří plastický povrch. Může být případně skládaná i na „cihlu“.
Téměř každý z výrobců obkladů a dlažeb má ve svém sortimentu zařazeny obklady a dlažby vhodné pro venkovní použití, které nám dokáží nabídnout to, co si právě my jako obklad či dlažbu představujeme. Jen si musíme udělat přesnou představu, abychom vybrali to správné, s čím budeme dlouhá léta spokojeni, protože obklad či dlažba by nám měly sloužit poměrně dlouhou dobu.
dlažby a obklady v exteriéru Adresa : http://www.keramickadlazba.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: obklad, dlažba, exteriér, mozaika
Uloženo: 27.10.2014
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde