Ještě zahájením výstavby rodinného domu

Před výběrem projektu a technologie výstavby je potřeba si ujasnit výběr stavební parcely – její tvar, svažitost terénu, rozměry a umístění domu na parcele. Například bungalov s větším půdorysem budete těžko umisťovat na malý nebo nepravidelně tvarovaný pozemek. Nezapomeňme, že o vzhledu dřevostavby mohou do jisté míry rozhodnout i místní regulativa obce a příslušného stavebního úřadu. Může se jednat třeba o barvu střešní krytiny, tvar střechy, počet pater rodinného domu a další specifika. Proto je vhodné zjistit tato omezení ještě před započetím projektu dřevostavby, který byste byli nuceni nechat přepracovat projektantovi.

Při koupi stavební parcely nezapomeňte zjistit vlastníka příjezdové komunikace k parcele. Předejte tím nemilým překvapením s možnými různými břemeny, údržbou komunikace či náklady, které můžete případně vynaložit na zpevnění příjezdové cesty, zbudování osvětlení a nutný příjezd pro svoz odpadu, příjezd sanitky, požární vozidlo. To vše je zohledňováno při kolaudaci domu. Pokud by nebyly splněny tyto věci, stavební úřad rodinný dům nezkolauduje. Optimální je stav, kdy komunikaci do správy přebírá či již převzala obec, která je tudíž vlastníkem, který bude vše zmínění spravovat.

Zjistěte, kde jsou přípojné body elektřiny, vody, kanalizace, plynu. Čím větší vzdálenost od hranice pozemku znamená další prodražení za na napojení k hlavním řádům inženýrských sítí. Svažitý pozemek bude znamenat zvýšené náklady na úpravy základové desky pro vyrovnání v terénu pro dřevostavbu. Příznivá a zajímavá cena za koupi parcely se může prodražit o již popsané položky.

Zvažte velikost dřevostavby s ohledem na počet osob, který bude rodinný dům užívat. V projektu dřevostavby pak uzpůsobíte dispozice místností a počet pokojů, ale i příslušenství. Zvažte, zda dřevostavbu pojmete jako dům s podkrovím či patrem. Při koupi malé parcely je patro či podkroví takřka nutností. S přibývajícím věkem začněte uvažovat méně namáhavém pohybu po celém domě. Bungalovy je pak ideálním rodinným domem a to nejen z hlediska pohybu ale i úklidu či pohybu Vašich dětí, kdy nehrozí pád ze schodů či okna. Tyto typy rodinných domů ale vyžadují větší parcelu, a jak jsme si už řekli i optimálně pravidelný tvar.

Výhodou dřevostaveb je zasazení do stávající i nově vznikající okolní zástavby rodinných. Vzhled dřevostavby nerozpoznáte od jiných domů stavěných z cihel či jiných stavebních materiálů. Avšak nespornou výhodou dřevostaveb je nejen rychlost výstavby ale především nízké náklady v běžném provozu domu a údržbě.

Hledáte-li podrobnější informace o dřevostavbách, projektech nebo se chcete podrobněji seznámit s postupem výstavby dřevostavby, doporučujeme Vám navštívit webovou prezentaci firmy Spirax s.r.o. Na stránkách firmy naleznete mimo jiné i další zajímavé typy na úspory, porovnání dřevostavby se zděnými domy. Dozvíte se o všech přednostech a výhodách dřevostaveb.

Ještě zahájením výstavby rodinného domu Adresa : http://www.spirax.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: dřevostavby, rodinní dům, projekty, parcela, bungalov, bydlení
Uloženo: 01.11.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde