Přechod k levnějšímu dodavateli plynu

Cena plynu – co ji tvoří?
Nejprve si řekněme, jak se vlastně výsledná cena plynu tvoří. První částí ceny plynu je cena za distribuci. Tu stanovuje Energetický regulační úřad vašemu distributorovi, kterého ve většině případů není možné změnit. To však nevadí, neboť cena plynu je regulovaná. Aby však byla cena plynu za m3 kompletní, je třeba k ní připočíst ještě cenu, za kterou plyn kupujete od svého dodavatele. A právě tady jsou mezi jednotlivými dodavateli někdy až propastné rozdíly.

Kdo může změnit dodavatele plynu
Od 1. ledna 2007, kdy proběhla tzv. liberalizace trhu s plynem, může změnit dodavatele každý, komu nevyhovuje současná cena plynu. Stávající dodavatel mu v tom nemůže nijak zabránit ani ho za to nijak sankcionovat. Existuje jediná podmínka, kterou musí spotřebitelé, kteří chtějí nižší ceny plynu, splnit dodržení stávajícího smluvního vztahu.

Kde mají levný plyn?
Zda je pro vás ten či onen dodavatel nejvhodnější vám úplně nejpřesněji odhalí ceník plynu tohoto dodavatele. Šikovné je rovněž zajímat se o předchozí vývoj cen plynu u konkrétního dodavatele. Například zda zdražuje méně než ostatní, když jdou tržní ceny zemního plynu nahoru, a naopak když jdou dolů, předběhne konkurenci ještě dramatičtějším snížením. Vyberete-li si však svého dodavatele plynu dobře, můžete počítat s tím, že ve vaší peněžence ročně přistanou stokoruny a mnohdy i tisícikoruny v závislosti na tom, kolik plynu ročně spotřebujete.
Přechod k levnějšímu dodavateli plynu Adresa : http://enra.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: cena plynu za m3, cena plynu, ceník plynu
Uloženo: 30.10.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1
Hodnocení webu: 1

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde